Sport

Rocco Palumbo győzedelmeskedett Velencében

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

Az olaszok nemzeti büszkeségének győzelmével ért véget a WPT Velence főversenye, Rocco Palumbo 180 ezer dollárt kapott a bajnoki cím mellé.

A finálé volt már csak hátra a World Poker Tour Velence főversenyén. Az élen Marcello Montagner kezdhetett, győzelemre azonban nem tudta váltani előnyét, ugyanis azt a WSOP bajnok Rocco Palumbo szerezte meg – írja a Poker.hu.

A 3 300 euró nevezési díjú WPT Velence hatfős fináléját rendezték szombat délután. A nívós mezőny a döntőben maximálisan kielégítette a nézők igényeit, remek játékot láthatott a közönség.

Elsőként Erion Islamay búcsúzott, majd őt követte Xia Lin és Robert Begni. A legjobb három között két olasz és az amerikai Mike Sexton voltak, akinek a neve gyakorlatilag egyet jelent már a WPT fogalmával.

Győzni azonban nem sikerült neki, a póker szaktekintélye a harmadik helyen volt kénytelen távozni, így a párbajt a korábbi chipleader Marcello Montagner és az olaszok nemzeti büszkesége, a tavalyi WSOP-ról egy bajnoki címmel hazatérő Rocco Palumbo játszhatták.

Utóbbi rendelkezett több zsetonnal a Heads Up kezdetén, és az hátrányán nem is tudott faragni Montagner. Az utolsó partiban a J-T-8-4 közös lapok voltak lent az asztalon, amikor is Montagner 9-9-el allin ment, Palumbo J-8-al megadott.

A riverre egy semleges hármas érkezett, ami Palumbo győzelmét jelentette. Az olasz zsugás 180 ezer dollárt tehetett zsebre, míg a második helyen végző honfitársa 108 ezer dollárral gazdagodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik