Sport

Megnyert meccset vettek el Erdeitől

Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)
Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)

Szombat este Erdei Zsolt pontozással 2-1-arányban kikapott orosz ellenfelétől az egymillió dolláros szupernégyes torna elődöntőjében, pedig Madár végig uralta az összecsapást.

Madár jól bokszolt, mégis kikapott – Fotó: AFP

Nem látszott Madáron Gyenyisz Gracsov ellen, hogy legutóbb közel két éve, 2011. júniusában lépett szorítóba, hiszen “rozsdásodásnak” semmi nyomát nem mutatta, és a 38 éves öklöző gyorsaságára sem lehetett panasz, néha elképesztő sebességgel helyezte el az ütéseket az orosz fején.

Erdei szinte minden menetet megnyert a monte-carlói meccsen, rendkívül látványosan, jól védekezve bokszolt, míg Gracsov az első nyolc menetben pár pontos ütéstől eltekintve szinte alig csinált valamit, többnyire Madár kettős fedezékét püfölte.

A 10. menet végeztével aztán az orosz, aki 2005-ben Szegeden kick-box világbajnoki címet nyert, elkezdte ünnepeltetni magát, és ez a közönségnek nem tetszett, a hangokból ítélve egyértelműen Erdeinek adták volna a meccset nézők. A három pontozó közül kettő viszont nem így látta, Gracsovnak adták a meccset, így ő jutott be a fináléba.

Erdei Zsolt megosztott harmadikként 100 ezer dollárral gazdagodott, ám ami fontosabb, 33 mérkőzés először szenvedett vereséget a profik között. A találkozó végén Madár kiment a ringből, és kesztyűjét Albert monacói hercegnek adta.

A gálán Erdeit megelőzően is szorítóba lépett egy magyar öklöző a veretlen Lődi Tamás személyében, aki egy tízmenetesre kiírt cirkálósúlyú mérkőzésen a harmadik menetben kiütéses vereséget szenvedett kongói Ilunga Makabutól.

A másik elődöntőben a dominikai Edwin Rodríguez legyőzte az argentin Ezequiel Osvaldo Madernát, így a Rodríguez lesz Gracsov ellenfele júliusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik