Sport

Erdei: Mosolyog a szívem, de azért fáj

Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)
Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)

A monte-carlói gálán vereséget szenvedő Erdei Zsolt jobbnak érezte magát orosz ellenfelénél, és úgy gonodlja, ő nyerte a meccset.

Mint azt megírtuk, Madár remekül bokszolt az egymillió dolláros szupernégyes tornán Gyenyisz Gracsov ellen, a pontozók mégis 2-1 arányban az orosznak adták a győzelmet.

Az összecsapás után Erdei a SportTV-nek nyilatkozva elmondta, jobbnak érezte magát, és büszke a teljesítményére.

“Végig úgy éreztem, vezetek a mérkőzésen, kezemben van a győzelem, jobb voltam a tiszta találatokat tekintve. A 9. menet után aztán edzőm, Fritz Sdunek azt mondta, döntetlenre áll az összecsapás, ezért a 10. menetben beindítottam a rakétákat, de úgy látszik, ez sem volt elég. Furcsa döntés született, megölik a bokszot ezzel a bíráskodással. Nem az értékelhető találatokat pontozzák, azt is találatnak veszik, ha valaki szétveri a másik karját. Az igaz, sokat dolgozott az ellenfelem, de nem nagyon talált tisztán, szerintem megnyertem a meccset.”

Madár már 38 éves, bár ez a sebességén nem látszik, így a folytatásról is nyilatkozott.

“Nem gondolkoztam még a jövőmön, most egyelőre megittam egy pohár pezsgőt. Tudom, mindent megtettem a sikerért, nagyon kemény felkészülésen vagyok túl. Szerintem látványos bokszot csináltam, a közönség felállva tapsolt a végén, talán még az ellenfelem is meglepődött, hogy ő nyert. De nem tudok mit tenni, így kell elfogadni a helyzetet. Büszke lehetek a teljesítményemre, szerintem a produkcióm elég volt a győzelemhez, de a bírók nem így látták. Sajnálom. Nagyon jólesett, hogy Öcsi bácsi is felhívott, felháborodva fogadta a pontozók döntését, biztosított, hogy én nyertem, hogy szenzációsan bokszoltam. A szakma elismerése tehát megvan, nincs okom sírni. Mosolyog a szívem, de azért fáj…”

A torna júliusi döntéjében Gyenyisz Gracsov ellenfele a dominikai Edwin Rodríguez lesz. Erdei Zsolt és Ezequiel Osvaldo harmadikként zártak, és 100-100 ezer dollárral gazdagodtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik