Sport

Mozdulj! – jótékonysági úszás lesz

Sors-Tamas(960x640).jpg (sors tamás, )
Sors-Tamas(960x640).jpg (sors tamás, )

Fogyatékkal élők és egészségesek mérhetik össze sportteljesítményüket április 7-én a Mozdulj! Közhasznú Egyesület jótékonysági úszógáláján a budapesti Testnevelési Egyetemen.

A rendezvényre minden korosztályból várják az egészséges vagy fogyatékossággal élő, úszni tudó jelentkezőket április 2-ig a mozdulj@hotmail.hu címen. A helyszínen befolyt összeget az egyesület a születésükkor károsodott gyermekek rehabilitációjával foglalkozó Gézengúz Alapítványnak ajánlja fel.

A versenyzők négyfős csapatokban vagy egyénileg is jelentkezhetnek. A csapatversenyen négy kategóriában lehet nevezni, az egészséges és fogyatékossággal élő résztvevőknek egyaránt 25 métert kell úszniuk. Nincs megszabva az úszásnem, tehát mindenki a saját technikája szerint küzdheti le a távot.

A verseny fő védnöke Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó. A gézengúzos gyerekekkel együtt úszik Tóth Tamás, Becsey János és Csuri Ferenc paralimpikon, valamint Litavecz Anna paratriatlon szövetségi kapitány; a családi futamban mások mellett Héder Barna és családja vesz részt.

A programok között paralimpiai élménybeszámoló, szinkronúszó- és vízimentő-bemutató is szerepel. Az esemény célja felhívni a figyelmet a testmozgás és az úszás fontosságára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik