Sport

Vajon mire megy Erdei a kick-boksz világbajnokkal?

Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)
Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)

Profi bokszolónk szerdán sajtóedzést tartott, és azóta is szorgalmasan készül Monaco parkjaiban a szombat esti „Egymillió dolláros szupernégyes torna" első mérkőzésére az orosz Denis Grachev ellen.

Kétszeres világbajnokunk előbb árnyékolt egyet, majd Sdunek mesterrel reflexgyakorlatokat végeztek. Mindeközben Greg Leon, Erdei Zsolt sportmenedzsere elmesélte az egybegyűlteknek, hogy Madár és csapata egyértelműen győzni jött Monacóba, és szombaton nagy csatára számíthatnak a nézők. Hozzátette azt is, hogy Erdei résen lesz, és várni fogja, hogy Gracsev hibázzon – számol be a profiboksz.hu.

De ki is ez a Grachev? Az ellenfél eredetileg Gyenyisz Alekszandrovics Gracsov néven 1982-ben, egy Csajkovszkij nevű orosz városban látta meg a napvilágot. 14 évesen kick-bokszolni kezdett, és 23 évesen, 2005-ben éppen Szegeden lett világbajnoka a sportágnak. 2006-ban elhagyta Oroszországot, és az Egyesült Államokba, San Diegóba költözött – azóta Denis Grachev a neve –, és menedzsere tanácsára itt kezdett el bunyózni is.

Első profi meccsét 2007-ben vívta, és azóta 13 meccséből 12-t megnyert (nyolcat KO-val), egy döntetlenre végződött. Legutóbb, tavaly novemberben bokszolt a román világbajnok Lucian Bute ellen, akitől elszenvedte első vereségét.

Erdei amúgy láthatóan jól érzi magát Monacóban, és a következőket nyilatkozta a nyilvános edzést követően:„Nagyon tetszik Monacó, igaz, én más ember vagyok. Távol áll tőlem a fényűzés, ezért előbb keresem a halakat a vízben, vagy sétálok a kertekben, mint hogy nézzem a nagy jachtokat a kikötőben. Elgondolkodtam, hogy egy ilyen hatalmas hajó árán például mennyi éhező, hátrányos helyzetű kis lurkó lakhatna jól, és lenne boldogabb. Ez persze egy más világ, másról szól. Nem ítélem el, csak nekem más a mércém és az értékrendem. Ezért is viselem az övemen a Hegyem-et (Erdei a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom nagykövete – a szerk.), és hívom föl a figyelmet erre a problémára!

Erdei ellenfelére is kitért: „Már az első napon összefutottam az ellenfelemmel, Denisszel, akivel köszöntöttük is egymást. Sőt, még a reggelinél is a szomszédos asztalnál ült az egyébként jó egy fejjel nagyobb srác. Jó formában vagyok, jól érzem magam, és nagyon várom már a szombatot. Addig is délelőttönként futok a szálloda melletti kertben, a hotel körül, illetve a Földközi-tenger partján, majd árnyékolok és átmozgatok. Délután pedig a pár utcasarokra lévő bokszteremben edzünk Sdunek mesterrel.”

Fritz Sdunek szerint Erdei bombaformában van. „Zsolt nagyon jó formában van, megvan a gyorsasága és erőnléte is. Nagyon jó meneteket vívott Hamburgban is a sparring partnerekkel, akik között volt egy orosz srác, akinek a stílusa nagyon hasonlított például Zsolt ellenfelééhez. Lelkesen és elszántan edz, kemény munkát végeztünk az elmúlt hetekben” – nyilatkozta a mester.

Egy kis kedvcsináló

Ajánlott videó

Olvasói sztorik