Sport

Csak ráijeszteni tudtak az oroszok a pólóválogatottra

Madaras Norbert (madaras norbert, )
Madaras Norbert (madaras norbert, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott Kecskeméten 8-6-ra nyert Oroszország ellen a Világligában. Benedek Tibor csapata hibátlan mérleggel tudta le a selejtezős csoportját.

A magyar pólósok már szerdán, Olaszországban kiharcolták a részvételt a Világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, így Benedek Tibor fiai teher nélkül fogadhatták Kecskeméten az oroszokat. A szövetségi kapitány egyébként két helyen is változtatott a Bariban győztes csapatán.

A mieink ezúttal is nagyszerűen védekeztek a találkozó elején, ennek ékes bizonyítéka, hogy Lévai Márton kapujába csak a harmadik negyedben tudtak először betalálni a vendégek – igaz akkor háromszor is. Addig a magyar együttes már hat gólt dobott, vagyis a kisebb kihagyás ellenére is biztos előnyről várhattuk a záró nyolc percet.

A negyedik negyedben kissé meleg lett a pite, ugyanis az oroszok feljöttek 6-5-re, ám a percek óta tartó magyar gólcsendet Madaras Norbert törte meg, emberfórból talált be. Újra feljöttek egy találatra a vendégek, ám Varga Dénesnek köszönhetően szűk másfél perccel a vége előtt ismét kettővel ment a magyar együttes, amely végül 8-6-ra nyert.

A magyar válogatott így mind a hat mérkőzését megnyerte és hibátlanul végzett a selejtezőcsoportja élén. Az oroszok ugyan a csoport utolsó helyén zártak, azonban mint házigazda, ők is ott lesznek a szuperdöntőben, amit Cseljabinszkban rendeznek június 11-16. között.

Eredmény – vízilabda-Világliga
Magyarország – Oroszország 8-6(3-0, 3-0, 2-3, 2-3)
A magyar góldobók:
Madaras, Varga Dénes 2-2, Decker Á., Kis G., Tóth M., Hosnyánszky 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik