Sport

„Mindenkinek helyén volt a keze meg a szíve”

benedek tibor (benedek tibor, vízilabda válogatott, férfi vízilabda válogatott)
benedek tibor (benedek tibor, vízilabda válogatott, férfi vízilabda válogatott)

A magyar vízilabda-válogatott fontos győzelmet aratott Bariban az olaszok elleni Világliga-mérkőzésen. Így látták a találkozót a mieink.

Mint ahogy azt tegnap megírtuk, a magyar férfipólósok idegenben 8-7-re legyőzték a világbajnok olasz együttest, így a Benedek-csapat bejutott a nyolccsapatos Szuperdöntőbe, így az utolsó csoportmérkőzés, a pénteki, oroszok elleni összecsapás már tét nélküli lesz.

A találkozó után Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, elégedett volt a válogatott játékával, de mindig lehet finomítani.

„Azt gondolom, hogy mindig lesz olyan, amit javítani kell. De a meccseket nem ezért veszítjük el vagy nyerjük meg. Tehát minden szakmai dolgot javítani fogunk. Nyilván három edzés alatt nem lehet semmit tökéletesen megtanulni. De hát ezzel nem is volt gond. Úgyhogy a hibák azok benne voltak a játékunkban, bele volt, azt mondom, kalkulálva, mert az a lelkesedés, ami a fiúkban van, az pontosan pótolta ezeket a hiányosságokat, amelyek még a három edzés miatt teljesen törvényszerűek voltak. Ez a mérkőzés igazából nem is a Világligáról szólt, hanem arról, hogy ez az olasz csapat, amely világbajnok volt, és olimpiai ezüstérmes, hirtelen egy új időszakot kezdett az olimpia után, és szeretne a csúcson maradni, ahova felért négy év alatt. És igazából erről szólt ez a meccs, hogy a magyar csapat hogy fog ebben „részt venni” az elkövetkező négy évben. És mivel hogy egy vereségük volt már Magyarországon, nagyon készültek emiatt erre a mérkőzésre, ez látszott is. Úgyhogy én azt mondom, hogy jó úton haladunk, de nem történt semmi” – értékelte a medencében látottakat a kapitány.

„Elfáradtam. Nem csak a meccsen, hanem volt bennem egy feszültség. Ugye nem játszottam London óta. Plusz ugye pont az olaszok ellen így visszatérni, nyolc csapattársam ellen, jól ismerem őket én is, ők is engem. Nyilván az elmúlt két hétben ez téma volt közöttünk. Vagy hát nem lehet elkerülni, hogy szóba kerüljön mondjuk az edzéseken. De hát nyilván ilyen, hogy is mondjam, ilyen visszatérést reméltem, jól sikerült” – nyilatkozta a válogatottba az olimpia után először visszatérő Madaras Norbert.

Hosnyánszky Norbert, a Szolnok vízilabdázója elmondta, egyre jobb a nemzeti csapat, és a meccsen is sikerültek azok a dolgok, amelyeket az edzéseken gyakoroltak.

„Nagyon sok minden sikerült, nyilván van olyan, ami esetleg nem. Ez mondjuk a kevés időre fogható, ami rendelkezésünkre állt így a meccs előtt, de azért 90 százalékban minden sikerült, amit elterveztünk, türelmesen végigjátszottuk az akciókat, oda passzoltunk, ahova kellett, jól védekeztünk, jó helyen. Nem is nagyon tudok visszaemlékezni hogy esetleg volt-e nagyon-nagyon jó lövés, ami a kapura jött, tehát mindenkinek helyén volt a keze, helyén volt a teste, meg a szíve. Úgy gondolom, hogy az idő nekünk dolgozik. Tehát hogyha két nap felkészülés után így tudtunk játszani, akkor egy nyári felkészülés után szerintem még jobb lehet ez. Sok időnk van, hál’ istennek, és már az elején jók a kilátások. Szerintem csak jobb lehet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik