Sport

Hetényi jó példát mutatna

hetényi zoltán (hetényi zoltán, )
hetényi zoltán (hetényi zoltán, )

Szociális munkát vállal, többek között ily módon szeretné helyre hozni hibáját Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa.

Miután a Magyar Jégkorong Szövetség hétfőn úgy határozott, hogy a játékos részt vehet a világbajnoki felkészülésben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott csütörtöki közleményben a hálóőr úgy fogalmazott: mindent megtesz annak érdekében, hogy a szurkolók és a szövetség megelőlegezett bizalmát megszolgálja.

“Mindezek mellett továbbra is fenntartom, hogy egy sportolónak, így nekem sem megengedhető ez a viselkedés. Célom, hogy teljesítményemmel az ország és a csapat hasznos tagjává válhassak” – olvasható Hetényi Zoltán közleményében.

A 25 éves sportoló hozzátette: a felkészülés alatt szabadidejében önkéntes munkát vállal fogyatékos- vagy idősotthonban. “Ezzel szeretném hibámat helyrehozni és a fiatalabb sporttársaim számára is jó példával előljárni. Húsvét előtt bizonyára sokan megértik, hogy van >>bűn, bűnhődés és megbocsátás<<.”

A Gwinnett Daily Post című lap a múlt hét keddjén közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatában játszó Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, mígnem a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi tagadta a vádakat, korábbi közleményében pedig jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, s biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Hozzátette, “végtelenül sajnálja”, hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára.

A divízió I-es budapesti világbajnokság április 14-én rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik