Sport

Újvárosban gálázott a Fehérvár, lenullázták az FTC-t

Mihály Árpád (mihály árpád, )
Mihály Árpád (mihály árpád, )

A papírformának megfelelően a Sapa Fehérvár AV19 és a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata jutott be a Miskolc Holding Magyar Kupa döntőjébe.

A magyar bajnok és MOL Liga-győztes Dunaújvárosnál igazi hokiünnepre készültek az emberek, ugyanis az ősi rivális Fehérvár látogatott a jégcsarnokba. A magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz által dirigált vendégek ugyanakkor hamar belerondítottak a jó kedvbe, ugyanis szűk öt perc alatt kétgólos előnybe kerültek.

A két együttes közti különbség különösen a második harmadban ütközött ki, ezt az etapot 5-1-re nyerte meg a Sapa. Orbán Attila találata fájhatott igazán az Acélbikáknak, a fiatal bekk ugyanis a félpályáról, fonákkal emelte be a pakkot a harmadba, az amúgy jó kapus hírében álló Peter Sevela pedig csúnyán bevédte a pattogó korongot.

A harmadik játékrész a dunaújvárosi kapuba csereként beálló Kiss Tamásról és bravúrjairól szólt, a portás ugyanis kapott gól nélkül hozta le ezt a húsz percet. A végeredmény így is 7-2 lett, a Sapa Fehérvár AV19 magabiztos játékkal jutott be a fináléba.

A másik elődöntőben a Miskolc hazai jégen fogadta a Ferencváros-ESMTK-t. A Jegesmedvék negyedóra alatt elhúztak két góllal, végül pedig 3-0-ra nyertek az egyoldalú összecsapáson. A miskolciak így csütörtökön, hazai pályán fogadják a Volánt a Miskolc Holding Magyar Kupa döntőjében.

A Dunaújváros és a Fradi a bronzért meccsel holnap.

Eredmények – Magyar Kupa, elődöntők

Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19 2-7 (0-2, 1-5, 1-0)
Gól: Papp V. (36.), Mihalik (60.), illetve Mihály (4.), Metcalfe (5., 22.), Orbán (24.), Kovács (31.), Sikorcin (37.), Banham (39.)

Miskolci Jegesmedvék – FTC-ESMTK 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Gól: Fodor (1.), Szirányi (14.), Rafaj (56.)

A csütörtöki program (Miskolc):
a 3. helyért: Dunaújváros-FTC 16.30
döntő: Miskolc-Fehérvár 19.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik