Sport

Sportiskolák Regionális Találkozója Székesfehérváron

Káldor András
Káldor András

2013. 03. 27. 15:45

A székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola adott otthont a Sportiskolák Regionális Találkozójának.

Számos meghívott dunántúli intézmény sportért felelős szakmai vezetői, képviselői vettek részt a programon, hogy megismerjék a Tóvárosi Iskolában folyó munkát, tapasztalatokat szerezzenek és megvitassák aktuális feladataikat.
A Sportiskolák Regionális Találkozóján 13 dunántúli iskola képviseltette magát, jöttek résztvevők például Tatáról, Szombathelyről, Kaposvárról, Érdről és Budapestről. A házigazda Tóvárosi Általános Iskolára és a meghívott intézményekre egyaránt jellemző, hogy diákjaik a közismereti tárgyak elsajátítása mellett magas szinten teljesítnek az egyesületi szintű sportéletben is.

A regionális találkozó délelőtti programján Szücsné Sajtos Katalin igazgató mutatta be a Tóvárosi Általános Iskola működését, pedagógiai programját. Elmondta, hogy az intézmény 1974 óta testnevelés tagozatos iskolaként működik, 2007 óta köznevelési típusi sportiskolaként tevékenykedik. A cél, hogy a mozgás, a sport szeretete, az aktív testedzés beépüljön a gyerekek mindennapjaiba, szokásrendjébe. Évfolyamonként három osztályban folyik utánpótlás nevelés, van vízi sport (szinkronúszás, vízilabda) utánpótlás osztály, a 2012/13 tanévtől az 1. évfolyamon elindították a labdarúgó utánpótlás osztályt, és zajlik a többi alapsportág képzése is. A Tóvárosi tanulói eredményesen képviselik a várost a sportegyesületekben és a Diákolimpián, például 2012-ben a diákolimpiai összesítőben az ország általános iskolái közül a Tóvárosi a 14. helyet szerezte meg. A Magyar Olimpiai Bizottság létszámalapú támogatásban részesíti a köznevelési típusú sportiskolákat, ennek köszönhető, hogy a Tóvárosi Általános Iskola magas szakmai szinten, jó tárgyi feltételeket tud biztosítani diákjai számára.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.