Sport

Rangadó Fejérben, bravúrra készül a Fradi

dab-docler(960x640).jpg (dab docler, )
dab-docler(960x640).jpg (dab docler, )

Szerdán rendezik a jégkorongos Magyar Kupa két elődöntőjét: Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 és Miskolci Jegesmedvék–Ferencváros-ESMTK mérkőzések lesznek.

Igazi csemege vár a magyar jégkorong szerelmeseire szerdán, ugyanis 19 órától a honi hokisport két legjobb csapata, a magyar bajnok és MOL Liga-győztes Dab.Docler, valamint az osztrák bajnokságban vitézkedő Sapa Fehérvár AV19 méri össze az erejét a Miskolc Holding Magyar Kupa elődöntőjében.

A székesfehérváriakhoz kapcsolódó hír, hogy mivel az Ördögök korán kiestek az EBEL-ből, így már jó egy hónapja nem játszott tétmeccset az együttes. A kispadon is változás történt, ugyanis már nem Jan Nelibának hívják a vezetőedzőt, a kupára a válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz ugrik be.

Két sorozatban is nyert már a Dab (Fotó: MTI)

Igazi kupapárharc lesz ez a szerdai, ugyanis a legutóbbi három alkalommal Dunaújvárosba került az arany, míg 1994-95-ös szezonban fordult elő utoljára, hogy nem a Székesfehérvár vagy megyei riválisa nyert: akkor a Ferencváros diadalmaskodott.

„Természetesen nyerni akarunk, de amit én mindenképpen elvárok, az a kemény küzdelem. Nagyon meg kell küzdenünk a győzelemért, nem lesz könnyű mérkőzés. A játékosok már nagyon várják, hogy az edzések és egymás elleni meccsek után végre ismét élesben játszhassanak. Be szeretnénk jutni a döntőbe” – mondta Chernomaz az albavolanhockey.hu-nak.

Az Acélbikák ugyan az elmúlt egy hónapban egy kőkemény sorozatot produkáltak, Szilassy Zoltán másodedző szavaiból egyértelműen kiderül, hogy nagyon készülnek Dunaújvárosban. Nem csoda, hisz a két Fejér megyei város mindig, minden téren rivalizál egymással, na meg az újvárosi hokisok éles bevetésen is bizonyíthatnak Chernomaznak.

„Nagyon bízom benne, hogy fel tudunk pörögni a mérkőzésre, hiszen két, megérdemelten átmulatott éjszaka után kettőt edzettünk a Volán elleni csatára. A két csapat másfajta előjelekkel várja a találkozót, hiszen míg a fehérváriak jó ideje nem játszottak tétmeccset, addig a mieink egy nagyon kemény és megterhelő sorozatból várják az összecsapást. Az biztos, hogy a motivációval nem lehet problémánk, s ugyan akadnak sérültjeink, azok, akik pályára lépnek, mindent ki fognak adni magukból azért, hogy meglepetést okozzanak. Már csak azért is, mert az ellenfél kispadján ül a válogatott szövetségi kapitánya, aki először láthatja játszani a válogatottságra vágyó játékosainkat. Pikáns mérkőzés lesz tehát, ami egyáltalán nem véletlen Dunaújváros és Székesfehérvár viszonylatában, még akkor is, ha a két gárdának jelenleg mások a céljai” – így Szilassy a dabdocler.hu-nak.

A Miskolc hazai jégen bizonyítana (Fotó: MTI)

A másik ágon a Miskolci Jegesmedvék és a Ferencváros-ESMTK együttesei csapnak össze. A zöld-fehérek a Debrecent és az Újpestet győzték le a selejtezőben, hogy bejussanak a négyes döntőbe. Dobos Tamás vezetőedző dolgát nehezíti, hogy nem éppen százszázalékos a brigád, ugyanakkor a Fradi meglepetésre készül Miskolcon:

„Kicsit megfogyatkoztunk a végére, több légiósunk hazament, illetve sérültjeink is vannak, de mindenképpen szoros meccsre számítunk. Nem lesz könnyű meccs, de azt gondolom, bíznunk kell a sikerben, akkor is, ha nem mi vagyunk az esélyesek. Szeretnénk meglepetést okozni” – idézi a szakembert az icehockey.hu.

Tim Kehler, a Miskolc vezetőedzője nagyon örül annak, hogy a Jegesmedvék hazai jégen játszhatnak a Magyar Kupában (csak a Dab-Fehérvár elődöntő lesz Dunaújvárosban – a szerk.), a szurkolókat pedig győzelmekkel ajándékozná meg.

„Különösen izgatott vagyok, hiszen a Miskolc rendezi meg az idei Magyar Kupát. Jó lehetőség ez arra, hogy a csapat méltóképpen búcsúzzon el a szurkolóktól, és a fanoknak is jó, hogy hazai pályán láthatják még csapatukat. Nehéz meccs/meccsek várnak ránk, de nyerni szeretnénk. Szerdán a célunk a Ferencváros legyőzése, hogy bekerülhessünk a nagy döntőbe. Ami biztos, nagyszerű hokit láthat mindenki, aki kilátogat majd a meccsekre” – mondta az icehockey.hu-nak.

Nagy meglepetés történne, ha a csütörtöki fináléban nem a Sapa és a Miskolc nézne farkasszemet egymással, ugyanakkor a jégkorong tényleg az a sport, ahol bármi megtörténhet.

Miskolc Holding Magyar Kupa – négyes döntő

Elődöntők:

március 27., szerda: SAPA Fehérvár AV19-Dunaújvárosi Acélbikák (Dunaújváros, 19 óra)
március 27., szerda: Miskolci Jegesmedvék- Ferencváros-ESMTK (Miskolc, 18 óra)

A döntőt és a bronzmérkőzést csütörtökön rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik