Sport

Erdei: a világ egyik legjobb ökölvívója vagyok!

Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)
Erdei Zsolt (Erdei Zsolt)

Szombat este hosszú idő után ismét kötelek közé lép Erdei Zsolt (33 győzelem – 0 vereség), minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója. A meccs előtt Monte-Carloban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót.

A WBO korábbi félnehézsúlyú, és a WBC egykori cirkálósúlyú világelsője két évnyi kényszerpihenőt követően lép szorítóba a “One Million Dollar Super Four” elnevezésűkét fordulós tornán. A 38 esztendős magyar profiboksz legenda szombat este tíz menetben az orosz Denis Grachevel (12 győzelem – 1 vereség – 1 döntetlen) csap össze.

A torna elnevezéséből is kiviláglik, nem babra megy a játék. Ha „Madár” sikerrel veszi az akadályt, úgy júliusban a Rodriguez-Maderna párharc győztesével meccsel, méghozzá egymillió dollárért, melyet 60/40 arányban osztanak majd szét. 

Kedden hivatalos sajtótájékoztatót tartottak a tornán induló négy bunyós, valamint a középsúlyú főmérkőzés résztvevőivel – írja a monokli.com„Azért tértem vissza, mert szeretem az ökölvívást. Ez az én életem” – mondta Erdei Zsolt„Be akarom bizonyítani, hogy még mindig a világ legjobb ökölvívóinak egyike vagyok, és a torna győztese pontosan ezt teszi.”

Edzője Fritz Sdunek szerint erre minden esélye meg is van, mivel “Zsolt semmit sem vesztett gyorsaságából!

Tudok mindent, amit tudni kell Zsoltról” – jelentette ki Denis Grachev. „Kemény ellenfél, nem hiába volt bajnok olyan sokáig. Azért jöttem, hogy győzzek. Én mindig magabiztosan lépek be a ringbe. Nem számít, hogy ki áll előttem, mindig keményen harcolok, és megtalálom a módját, hogy nyerjek.”

A bokszgálát szombaton 20:45-től a Sport1TV (HD) élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik