Sport

Változatos nap a torna-ob-n

Böczögő Dorina (böczögő dorina, )
Böczögő Dorina (böczögő dorina, )

Minden szeren más bajnokot avattak a tornászok Swietelsky Kupa szerenkénti országos bajnokságának második napján. Talajon Böczögő Dorina, gerendán Divéky Luca, ugrásban Mihók Ádám, korláton Rácz Attila, nyújtón Vecsernyés Dávid nyert.

A férfiaknál az Eb-csapattag Rácz Attila szerepelt vasárnap a legjobban, korláton hibátlan gyakorlatáért arany-, míg nyújtón ezüstérem volt jutalma. A másik Eb-csapattag Tálas Bence apró sérülést szenvedett, csak ugrásban indult. Mihók Ádám tegnapi talaja után, most az ugrást nyerte meg, nyújtón pedig Vecsernyés Dávidé lett a Swietelsky Kupa:

A nőknél az olimpikon Böczögő Dorina talajon remekelt, szinte hibátlan gyakorlatot mutatott be, így nyakába került az aranyérem. Gerendán már hibázott, itt holtversenyben a második helyen végzett Makra Noémivel. A feltörekvő ifjú tehetség szombati két aranyérme után két ezüstöt gyűjtött be, állítása szerint ma nagyon izgult a gyakorlatok előtt. Gerendán Divéky Luca volt a legjobb, ezen a szeren KSI versenyzője állhatott a dobogó tetejére.

A versenyt Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója is megtisztelte jelenlétével, akinek nagyon tetszett a viadal.

A tornászok számára nincs megállás, Berki Krisztián és Hidvégi Vid hétfőn Dohába utazik, ahol Világkupán indulnak, míg a nőkre szombaton a Matolay emlékverseny vár Százhalombattán, amely Eb-válogató is egyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik