Sport

Michelisz felemás napja Monzában

A magyar versenyző a túraautó-vb monzai hétvégéjének első futamán pontot szerzett, a másodikon viszont az utolsó lett.

A túraautó-világbajnokság szezonnyitó futamán, Monzában eső várta a versenyzőket. A szombati időmérő edzésen a két LADA akkora sérülést szenvedett, hogy az autókat nem lehetett megjavítani a mai versenyekre. Az orosz csapat versenyzői, James Thompson és Alekszej Dudukálo kiestek a rajtrácson Michelsiz Norbert elől, aki ennek következtében a 19. helyről rajtolhatott el mindkét vasárnapi futamon.

A Zengő Motorsport pilótája szombati balul sikerült időmérő edzés után, vasárnap kiváló versenyzést mutatott be és a 19. helyről indulva a 8. helyen zárta az első futamot.

A magyar versenyző számára a második verseny kedvezőtlenül alakult és bepárásodott szálvédője miatt a boxba kellett hajtania, mert a látási viszonyok nem voltak megfelelőek ahhoz, hogy tovább versenyezzen. Michelisz még visszatért a pályára, de nagy hátrányba került és már nem tudott felzárkózni az előtte haladókra.

„A hétvége folyamán most vagyok a legcsalódottabb, nem tudom elhinni, hogy ennyi technikai problémánk van, és azért kell kiállnom a boxba, mert nem működik a ventilátor. Nagyon csalódott vagyok” – mondta Michelisz a balul sikerült második futam után.

Mind a két versenyt a Chevrolet francia pilótája, Yvan Müller nyerte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik