Sport

Lőrincz Tamás Európa legjobbja!

Lőrincz Tamás (lőrincz tamás, )
Lőrincz Tamás (lőrincz tamás, )

Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett vasárnap a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjában a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Az olimpiai ezüstérmes ceglédi versenyző osztrák és francia riválisát is magabiztosan verte, majd az elődöntőben parádés teljesítménnyel jutott túl a török Atakan Yukselen. A délutáni fináléban az orosz Adam Kurak volt a riválisa, és őt is két menetben (1-0, 3-1) múlta felül, megszerezve ezzel az aranyérmet.

Lőrincz Tamás 2006-ban volt már Eb-győztes, 2011-ben pedig második lett a kontinensviadalon.

“Szerencsére nem is tudtak megállítani” – válaszolta Lőrincz a “ma megállíthatatlannak tűntél” felvetésre az éremátadás után a boldog magyar csapat gyűrűjében, aztán rohant a doppingvizsgálatra.

“Huh, ez nagyon szép volt” – mondta Struhács György szakvezető. “Jó volt a sorsolása, Tamás pedig élni tudott ezzel. Az elődöntő után arra hívtam fel a figyelmét, hogy nem kell ünnepelni, csak a döntőre kell koncentrálni. Ott pedig az volt a taktika, hogy iramot menjen, hiszen míg Tamás kevesebb mint hat menetet birkózott ma, Kurak 11-et, ráadásul több nehéz ellenfél ellen. Ezen kívül egy fogásra kellett figyelni, amit ellenfele nagyon jól csinál.”

A magyar küldöttség három éremmel tér haza Tbilisziből: korábban Hatos Gábor második lett a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában, az 55 kilogrammos Barka Emese pedig harmadikként zárt a nőknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik