Sport

Kulcscsontját törte Kasza Róbert

Eltört a kulcscsontja Kasza Róbert öttusázónak, aki a férfiak versenyének szombati döntőjében bukott lovával a Világkupa-sorozat második állomásán, Rio de Janeiróban. Tavaly májusban, a római világbajnokságon Tibolya Péter járt hasonlóan.

A versenyt követően Kállai Ákos csapatvezető elmondta, hogy Kasza “kicsit gyorsan lovagolt be a vonalba”, azaz fordult rá az egyik akadályra, “rosszul jött ki a távolság, és ahogy verte az akadályt a ló, a rúd a lábai elé került, amire rálépve megbotlott, és előrebukfencezett ő is, és lovasa is”.

“Sajnos Robi nemhogy lóháton, saját lábán sem tudta elhagyni a pályát, mentővel egyenesen a kórházba szállították” – tette hozzá.

A verseny közben folytatódott, ahogy azt megírtuk korábban magyar sikerrel, mert Marosi Ádám győzött. Kasza az első két szám után az élen állt, remek úszása mellett elsősorban annak köszönhetően, hogy előzőleg parádésan vívott, 35 ellenfeléből 28-at legyőzött, és ezért 1072 pontot kapott.

Tibolya Péter a hetedik helyen végzett, Demeter Bence pedig 24. lett. Vasárnap a vegyes váltók küzdelmével zárul a Vk-verseny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik