Sport

Döntős a Videoton!

A Ligakupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a Videoton FC az első meccshez hasonlóan ezúttal is fordítani tudott, és a sorozat történetében negyedszer is bejutott a fináléba.

Vasárnap délelőtt még komoly veszélyben forgott az összecsapás, hiszen a pécsi stadion centerpályáját vastagon hó borította. A klub felhívására azonban közel ötven pécsi szurkoló az egyesület dolgozóival karöltve hólapátot ragadott, s mindent megtett azért, hogy az összecsapást a tervezetteknek megfelelően elkezdhessék a csapatok.

Nem kevesebb, mint hat helyen változott a fehérváriak összeállítása a csütörtöki, első mérkőzéshez viszonyítva. Ez azért az első játékrészben némi zavart okozott, hiszen a lendületesen rohamozó házigazdák rendre veszélyeztették Tomas Tujvel kapuját. Bár az első nagy helyzet a Vidi előtt adódott a 11. percben, amikor Nikolics Nemanja ment el a bal szélen, középre adott, Álvaro Álvarez az ötösön érkezett, Dibusz Dénes hatalmasat védett. Igaz a játékrész folyamán csak egyszer találták el a kaput a pécsiek, de akkor nagyon…A 18. percben Simon Attila remekül készítette a labdát lövésre Koller Krisztiánnak, aki 24 méterről hatalmas gólt ragasztott a fehérvári kapu jobb felső sarkába. A folytatás sem hozott különösebb változást, és akár már a szünet előtt egy újabb találatotokat is elérhettek volna. Az utolsó tíz percben két hatalmas lehetőséget is elpuskáztak a hazaiak. Előbb a 36. percben Nagy Olivér szerzett erőszakosan labdát Stopirától az alapvonalnál, majd lövésre kínálta fel azt Miroszlav Grumicsnak, aki centikkel a jobb kapufa mellé helyezett. Majd öt perc múlva Simon Attila teljesen egyedül mehetett a baloldalon, de a tizenhatoson belülre érve lövés helyett inkább Nagy O. elé passzolt, aki viszont nem találta el a pattogó labdát, így oda lett a legnagyobb hazai lehetőség.

A szünet jót tett a Vidinek, rendezték soraikat, és a 64. percben kis híján sikerült is egyenlíteni. Álvarez bal külsővel csavart a leshatárról kilépő Nikolics elé, aki az átvétel után kissé kisodródott, de azért célba tudta venni a hosszú sarkot, jobbról, tíz méterről, de Dibusz ujjheggyel azért hozzáért a labdához. Aztán válaszul 66. percben a gólhoz hasonló támadás után Simon készített le Kollernek, a középpályás viszont ezúttal középre bombázott, Tujvel így védeni tudott. A 77. percben egyenlített a piros-kék gárda. Vítor Gomes nagyszerű labdával ugratta ki a leshatárról kilépő Nikolicsot, aki mögött lemaradtak a védők, és belsővel 10 méterről a kapu bal oldalába helyezett Dibusz mellett. Ekkor már biztos továbbjutónak tűnt a Vidi, de a 89. percben azért biztos, ami biztos alapon a győzelmet jelentő gólt is megszerezték José Gomes tanítványai. Nikolics adott szép labdát Nikola Mitrovicsnak, aki észrevette, hogy Dibusz kicsit kint állt a kapujából, és jó 20 méterről átemelte a labdát a hálóőr feje fölött.

A Videoton FC kettős győzelemmel jutott be a Ligakupa döntőjébe, ahol a Ferencváros lesz az elenfele.

Jegyzőkönyv:

PMFC-Matias – Videoton FC 1–2 (1-0)

Pécs, 400 néző

Vezette: Erdős (Szpisják, Király Kr.)

PMFC: Dibusz – Fodor, Causic, Balogh B., Zeljkovic (Márkvárt, a szünetben) – Akassou (Horváth Zs., 80.)  – Nagy O., Wittrédi, Koller K., – Simon A. (Horváth A., 74.), Grumics. Vezetőedző: Lőrincz Emil

Videoton: Tujvel – Brachi, Szekeres A., Caneira, Stopira – Tóth B., U. Nikolics (Mitrovics, 65.) – Oliveira (Molnár T., 87.),  Álvarez (Paraiba, 70.), Vítor Gomes – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes

Gólszerző: Koller K. illetve Nikolics N., Mitrovics

Továbbjutott: a Videoton, 5–2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik