Sport

Dan Shak a PartyPoker Premier League VI bajnoka

póker, zseton (zsetonok, )
póker, zseton (zsetonok, )

Az amerikai Dan Shak győzelmével ért véget a PartyPoker Premier League VI, a második helyet Sam Trickett, a harmadikat Antonio Esfandiari szerezte meg.

Az egyhetes csoportküzdelmek után egy nap alatt lezavarták a PartyPoker Premier League VI döntőjét. Dan Shak győzedelmeskedett, mögötte az „All-Time Money List” első kettő helyezettje, Sam Trickett és Antonio Esfandiari bérelték ki maguknak a dobogós pozíciókat – írja a Poker.hu.

Két csoportban kezdődtek meg a küzdelmek a PartyPoker Premier League VI döntős helyeiért. A 8-8 játékos közül a legjobb 3-3 kvalifikálta magát a fináléba, míg a 4. és 5. helyezettek egy plusz párbajt játszottak egymás ellen.

Ezek alapján az A csoportból Jonathan Duhamel, Daniel Cates, Sam Trickett és Antonio Esfandiari jutottak döntőbe, a B csoportból Tobias Reinkemeier, Talal Shakerchi, Dan Shak és Jennifer Tilly.

Az összetett élén a német high stakes profi, Tobias Reinkemeier kezdhetett, azonban mint utólag kiderült, a dobogó közelébe sem tudott férkőzni.

Elsőként Talal Shakerchi távozott, őt követte Jennifer Tilly és az említett Reinkemeier, aki csalódottan vehette át a hatodik helyért járó 70 ezer dolláros nyereményt.

Az ötödik helyen Daniel Cates, míg a negyediken 2010 világbajnoka, a kanadai Jonathan Duhamel végzett.

A top 3-ba az „All-Time Money List” első két helyezettje, Antonio Esfandiari és Sam Trickett, valamint kakukktojásként az amerikai Dan Shak fértek be.

Trickett vezetett, amit hamar átvett tőle Shak, miután kiejtette Esfandiarit. Shak így nagyjából kétszeres előnyből kezdhette meg a végső párbajt.

Még egyszer sikerült fordítani Trickettnek, a győzelmet mégsem tudta megszerezni. Az utolsó partiban az asztalon lévő 2-8-A-T-7 lapoknál Shak Q-4 egyszínűvel allin ment, Trickett tízperc gondolkodás után T-2 kétpárral megadott, azonban alulmaradt Shak flösse ellen.

Esfandiari 150 ezret, Trickett 200 ezer dollárt kapott, míg Shak 450 ezer dollárt tehetett zsebre a győzelemért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik