Sport

Kettős győzelemmel ment tovább a Veszprém

mkb veszprém (mkb veszprém, )
mkb veszprém (mkb veszprém, )

Háromgólos előnyről várta a BL-nyolcaddöntő visszavágóját az MKB Veszprém: Nagy Lászlóék otthon is nyerni tudtak, így ott vannak a legjobb nyolc között.

A veszprémiek számára már csak azért is fontos volt ez a mérkőzés, hogy egy tízéves rossz sorozatot megtörjenek, hiszen legutóbb 2003-ban a Barcelonát tudták búcsúztatni a legjobbak között. A végeredmény alapján könnyen azt hihetjük, hogy nagyon sima volt a szombati győzelem, azonban ez nem így van.

A találkozó elején több góllal is megléptek a veszprémiek, de a León fel tudott állni, és egygólosra csökkentették a különbséget. Az első félidő hajrájához érve aztán 15-10-re elhúztak a hazaiak, de alig kétperc alatt 15-14-re feljött a spanyol alakulat.

A félidőben Ambros Martin, a győri kézis hölgyek mestere – az ETO szintén Veszprémben játszik majd a BL-elődöntőjében – nyilatkozatában találóan harmónikaszerűnek jellemezte a meccset, ugyanis egyszer a Veszprém szórta a gólokat, utána pedig az Ademar León lőtt zsinórban többet.

A szünet után megint növelte előnyét a magyar csapat, 21-16 is volt már. Ekkor még egy utolsó kísérletet tett a León az egyenlítésre, ám elfáradtak, így a hajrában már könnyen bedarálták a veszprémiek ellenfelüket. Az első meccsen elért háromgólos siker után szombaton nyolccal, 33-25-re nyert a Veszprém, így kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
MKB Veszprém-Ademar León (spanyol) 33-25 (15-14)
Gólszerzők:
Ugalde 7, Gulyás 5, Császár 5/5, Nagy 4, Sulic 3, Chema 3, Dzsamali 3, Terzic 2, Laluska 1, illetve Ruesga 8, Campos 4, Carillo 3, Castro Alvarez 3, Pineiro 3, Vranjes 3, Vrazalic 1
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel.


2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Hárított lövések, hibák és belemenés után Laluska Balázs lőtt gólt közel a lefújáshoz, a másik oldalon pedig Campos (31-25). Jamali is beköszönt, végül Fazekas bravúrral hárított kettőt is. A meccs Gulyás góljával ért véget, 33-25-re nyert az MKB Veszprém.

51-55. PERC: Ugalde nagy erővel zúdította a labdát a kapuba, Sulic pedig pattintva (30-22). Nantes kozmetikázott az eredményen. Császárt kiállították kétpercre, Vrazalic a szélről lőtt gólt (30-24).

46-50. PERC: Gulyás tette át Ugaldénak a labdát kínaira, csak ő erre nem számított, de estében a kapuba kotorta a labdát (26-20). Sulicot megint leültetik kétpercre. Vranjes a kiállítás letelte előtt nem sokkal talált be (26-21). Sulic és Jamali találatára Ruesga válaszolt (28-22).

41-45. PERC: Vranjes az újabb spanyol gól szerzője, de Nagy László lökete is bent van (22-18). Megint Vranjes, majd Jamali (23-19). Ugalde duplázni tudott, kihasználva azt, hogy elfáradtak a spanyolok, így hattal meglépett a Veszprém (25-19). Carrillo ezt azért csökkentette, de még így is nagy a hazaiak előnye.

36-40. PERC: Gulyás gyönyörű emelése is bent van, de Sulicot sajnos kiállították (21-16). Castro Alvarez használta ki az előnyt (21-17).

31-35. PERC: Góllal nyitotta a második játékrészt a Veszrém. Gyors egymás után Jalami és Gulyás villant meg (18-14). Nantes és Császár találataival 19-15, így ismét komoly előnyben a Veszprém. A szemszerű eredmény változott csak Ruesga és Rodriguez góljaival, a különbség nem (20-16).

Vége a félidőnek, egygólos előnyről várja a folytatást a Veszprém.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Terzic megint, majd Nagy László eredményes (14-10), és Gulyás is megzörgette a hálót (15-10). A Leónban Castro Alvarez, RuesgaCarrillo és Pineiro ünnepelhetett gólt (15-14), így egy szempillantás alatt ledolgozta tetemes hátrányát a spanyol együttes.

21-25. PERC: Terzic engedte el kintről, majd Vranjes volt pontos (12-9). Iváncsik Gergő a kapusba lőtte a labdát, pedig megint elléphetett volna a Veszprém, ehelyett a spanyolok lőttek gólt (12-10).

16-20. PERC: Szerencsére Ugalde megtörte a veszprémi gólcsendet. Felállt védelem ellen nem megy a magyar csapatnak (9-6). Császár harmadik és negyedik hetesét is belőtte, a vendégeknél pedig Ruesga talált be kétszer (11-8).

11-15. PERC: Gyors gólt szerzett Nagy László, majd Császár hetese landolt ismét a hálóban (8-3). Castro Alvarez gólja után kiállították Rodriguezt, ezt Carrillo kihasználta, és minusz ötről minusz kettőre zárkóztak fel (8-6), hiszen Castro Alvarez még egyet vállalt.

6-10. PERC: Nagy László lövése elkerülte a kaput, de a spanyolok is pontatlanok voltak. A Veszprém emberelőnybe került, és még hetest is kapott, Császár pedig higgadtan értékesítette (4-2). Campos nagyon kilőtte a bal felsőt, de Sulic ismét visszaállította a kétgólos előnyt, Rodriguez pedig tovább növelte (6-3).

1-5. PERC: A spanyolok kezdték meg a gólgyártást, de szinte azonnal válaszolni tudott Ugalde. Azonban Ruesga másodszor is betalált, majd Alilovic hárított nagyot. A fordulás után Gulyás egalizált, majd Ugalde szerzett labdát, és góllal fejezte be az akciót (3-2).

A játékosok bemutatása zajlik, természetes telt ház van a Veszprém Arénában.

Hamaorsan kezdődik a találkozó, reméljük a Veszprém ma is nyerni tud!

Előzetes: A veszprémiek az Ademar León otthonában nyertek 23-20-ra legutóbb, így a magyar együttes tíz év után először ejthet ki spanyol együttest a Bajnokok Ligájából. Hazai környezetben természetesen a Veszprém a meccs esélyese, ám két fontos hiányzója lesz a csapatnak: Iváncsik Tamás bokasérülése miatt változatlanul nem játszhat, míg Marco Oneto könnyített edzéseket végzett a héten, de még nem térhet vissza.

A Veszprém eddig négy alkalommal fogadott a nyolcaddöntőben saját közönsége előtt spanyol együttest, és mindig nyert, igaz, tavaly a León a 27-25-ös vereség ellenére, drámai körülmények között – öt másodperccel a vége előtt dobott góllal – továbbjutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik