Sport

Legjobb négy közé jutottak az egri hölgyek

Az idegenbeli 8-7-es diadal után a szombati visszavágón is nyert az Eger női vízilabdacsapata a görög Olympiakosz Pireusz ellen a női vízilabda Bajnokok Kupája negyeddöntőjében, így kettős győzelemmel jutott a Final Fourba.

A Bitskey Aladár uszodában mintegy ezer néző jelenlétében Antal Dóra az első hazai támadásból vezetést szerzett, ám az első negyed közepe táján némi meglepetésre már a görögöknél volt az előny (1-2). A második emberelőnyös akcióból a tavaly nyáron, Londonban olimpiai negyedik nemzeti együttesben szintén szerepet kapott Keszthelyi Rita egyenlített, majd az első szünet előtt leadott remek jobb alsó sarkos lövésével újfent a magyar bajnok állt jobban, igaz, nem sokáig (3-3).

A második negyed egri találattal indult Antal révén, őt pedig Somhegyi Noémi követte (5-3), fórból azonban szépítettek a görögök. Antal büntetőből is eredményes volt (6-4), Somhegyi látványos csavarral növelte háromgólosra a különbséget, Antal pedig messziről negyedszerre is bevette az athéni alakulat kapuját (8-4).

A nagyszünetet követően egy “majdnem” gólt megadtak a vendégeknek, noha Gangl Edina még a gólvonal előtt fogta meg a labdát (8-5). Nemes bosszú gyanánt az ugyancsak “londoni” Czigány Dóra igen messziről bombázott a jobb alsó sarokba (9-5). Emberhátrányból szépített az Olympiakosz, de az érdemi felzárkózás nem sikerült neki, mert Antal “mérföldes” távolságból is betalált a bal alsó sarokba (10-6). 

A hevesiek 10-7-ről várhatták az utolsó játékrészt, amelyben hamar 10-8-ra módosult az állás, de a hatodszor is eredményes Antal ötméteresből biztos kézzel pattintott a vendégek kapujába (11-8). Hogy egyáltalán ne maradjanak izgalmak a végére, arról pedig Pengő Nikoletta gondoskodott, aki fórból talált be (12-8). A görög szépítést követően Czigány kapufás lökettel ragadtatta tapsra a szurkolókat (13-9), a vendégek sovány vigasza csupán annyi lehetett, hogy az utolsó két gólt ők szerezték (13-11).

A továbbjutást jelentő győzelemmel egyszersmind feltételes házigazdából valós rendezővé is vált az Eger, amely április 26-27-én adhat otthont a BK négyes döntőjének. A Final Four-szereplés kivívásával a hevesi klub női csapata eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét aratta.

A siker azt is jelenti, hogy a hevesi megyeszékhely rendezheti meg az első számú európai sorozat legjobb négy együttesének tornáját a jövő hónap utolsó hétvégéjén.

Eredmény – Bajnokok Kupája, negyeddöntő, visszavágó
ZF-Eger – Olympiakosz Pireusz (görög) 13-11 (3-3, 5-1, 2-3, 3-4)
a magyar csapat góldobói: Antal 6, Keszthelyi, Somhegyi, Czigány 2-2, Pengő 1
Továbbjutott: az Eger kettős győzelemmel

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik