Sport

Lebirkózták a magyarokat Grúziában

lám bálint (lám bálint, )
lám bálint (lám bálint, )

Kozák István, a kötöttfogásúak 96 kg-os kategóriájában szereplő Kiss Balázs, a nehézsúlyú (120 kg) Lám Bálint és az 55 kilós Borsos Dávid is kikapott első meccsén a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon.

A 2009-ben világbajnok Kiss Balázs az egyik legnehezebb ellenféllel, az orosz Nyikita Melnyikovval csapott össze a 16 közé jutásért, és a két kiváló birkózó óriási csatát vívott egymással.

Az első menet az oroszé lett, majd a második utolsó 10-15 másodpercében az orosz végig fogta Kiss kezét, és pillanatokkal a menet vége előtt a vezetőbíró jelezte is a Kissnek járó pontot. A zsűriasztalnál azonban másként látták, így a magyar tiltakozás ellenére Melnyikov kapta a győzelmet jelentő pontot a védekezésért (0-1).

“Sajnálom ezt a meccset, nagyon keményen küzdött Balázs, a végén videózást kérni már nem lehetett” – mondta Struhács György szakágvezető.

A junior világbajnok Lám Bálint nyolcaddöntős meccsén a német Eduard Popp 3-0-ra nyerte az első menetet, a magyar srác 1-0-ra a másodikat.

A döntő két percben egészen a hajráig minden jól alakult: aztán a magyar védekezésével a menet második felében aztán megint gondok adódtak, hiába üvöltötte neki Struhács, hogy ne fogja a kezet, az utasítás nem hatott, és ennek intés lett a vége (1-1). A kapitány elkeseredésében a szőnyeget ütötte, Lámnak pedig már nem maradt ereje, kiesett.

“Nehéz erre mit mondani, direkt elmondtam neki, hogy mit kell csinálnia. Az tény, hogy még fiatal, de azért ezt akkor is meg kellett volna oldania” – kommentálta a vereséget a szakvezető.

Az olimpiai bronzérmes, vállműtéte után lábadozó Módos Pétert helyettesítő Borsos Dávid mindent megtett a bolgár Alekszandar Kosztadinov ellen a nyolc közé jutásért, ám az első menetet és a másodikat is 1-0-ra elveszítette. Az elsőben a térdelő helyzetbe küldött riválisán nem tudott akciót csinálni, a másodikban pedig megintették.

Kiss és Borsos akkor kerülhet a vigaszágra, ha legyőzőik a fináléba jutnak. Lámhoz hasonlóan Kozák István (60 kg) már ebben sem bízhat, miután az ellene nyertes örmény rögtön a következő meccsén kikapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik