Sport

Berki Krisztián ismét országos bajnok

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián mellett Makra Noémi is aratott a tornászok Swietelsky Kupa szerenkénti országos bajnokságának első napján.

A férfiaknál lólengésben ismét az olimpiai bajnok Berki Krisztián győzött, 6.7-es kiinduló pontú gyakorlatában volt egy kisebb terpesztése. Másik londoni olimpikonunk, Hidvégi Vid az eddigi kritikus részt most nem rontotta gyakorlatában, de a végén volt egy hibája, így bronzérem került nyakába. Kállai Zoltán végzett a második helyen. Gyűrűn az Eb-n induló Rácz Attila lett az első, míg talajon Mihók Ádám nyert. Külön érdekesség, hogy ezeken a szereken a harmadik helyeken többszörös holtverseny alakult ki.

A nőknél az olimpikon Böczögő Dorina és a feltörekvő ifjú tehetség, a szintén békéscsabai Makra Noémi között folyt kiélezett küzdelem. Ugrásban és felemáskorláton is a 15 éves versenyző bizonyult jobbnak, aki élete első felnőtt bajnoki aranyait nyerte a Swietelsky Kupán. Divéky Luca felemáskorláton ezüst-, míg ugrásban bronzérmet szerzett. 

Az eredményhirdetés előtt a női tornasport egyik kiválóságát búcsúztatta, a többszörös magyar bajnok, mesterfokú bajnok, a válogatott Gombás Laura ugyanis visszavonult. 

Folytatás vasárnap 10.30 órától a Tornacsarnokban, a férfiak ugrásban, korláton és nyújtón, míg a nők gerendán és talajon versenyeznek.

“Őszintén szólva nem tudom, hányadik országos bajnoki címem ez, de az utóbbi időben már a Világkupákat se tartom számon. Kemény másfélhét áll mögöttem, a francia VK, majd a válogató, most pedig itt az OB, kicsit fáradt vagyok. Nem ez volt a legjobb gyakorlatom, de kicsit kevesebb, mint egy hónappal az Eb előtt, ez még talán belefér. Most sem pihenek, hétfőn már utazunk a dohai Világkupára” – nyilatkozta Berki Krisztián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik