Sport

Ritka sportpillanat az NHL-ben

brodeur (brodeur, )
brodeur (brodeur, )

Martin Brodeur, a New Jersey Devils hokicsapatának kapusa gólt szerzett a Carolina Hurricanes ellen.

Igazi kuriózum, amikor egy kapus gólt szerez a jégkorongban, az NHL 1917 óta íródó történetében például eddig mindössze 13 ilyen alkalom volt. A legutolsót Martin Brodeur szerezte, igen érdekes körülmények közt.

Történt, hogy a New Jersey Devils és a Carolina Hurricanes meccsének negyedik percében az utóbbi együttes egy késleltetett kiállításnál lehozta a kapust. A Hurricanes egyik játékosa Brodeur védését követően a kapu mögül szerette volna visszatenni a pakkot társának, ám átadása pontatlan volt, balszerencséjére pedig saját, üresen maradt kapujába csúszott a korong. A hokiban nincs öngól, így az ellenfél utolsó koronghoz érője, azaz jelen esetben Brodeur a gól szerzője. A Devils rutinos hálóőrének ez volt a harmadik találata pályafutása során. A New Jersey egyébként 4-1-re nyerte meg a mérkőzést.

Videó – Brodeur gólja:

Az sem szokványos, amikor a hazai pálya nem előny, hanem hátrány, ám ezen a játéknapon ez így volt. A kilenc mérkőzésből mindössze a Buffalo Sabres és a Nashville Predators tudott hazai jégen nyerni.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 5-4, szétlövés után
New York Islanders – Montreal Canadiens 2-5
New York Rangers – Florida Panthers 1-3
Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 1-4
Ottawa Senators – Boston Bruins 1-2
Winnipeg Jets – Washington Capitals 0-4
Nashville Predators – Calgary Flames 5-3
Phoenix Coyotes – Vancouver Canucks 1-2
Los Angeles Kings – Dallas Stars 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik