Sport

Hetényi már itthon van, hétfőn dől el a sorsa

Hazaérkezett Magyarországra Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit vasárnap szexuális zaklatás és rendbontás vádjával rövid időre őrizetbe vettek az Egyesült Államokban.

“Örülök, hogy itthon vagyok. Szeretnék minél előbb beszélni Rich Chernomaz szövetségi kapitánnyal. Remélem, minél előbb megoldódik az ügy” – mondta pénteken a csütörtökön késő este megérkezett Hetényi Zoltán, aki tagadja a vádakat.

A válogatott hivatalosan április 2-án kezdi a közös edzőtábort, addig főleg a fehérvári játékosokból álló különítmény együtt gyakorol. Ilyen összetartás lesz a hétvégén is Rich Chernomaz vezetésével, de erre – amint Kovács Csaba, a magyar szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke elmondta – Hetényi nem mehet el.

Kovács hozzátette: az elnökség hétfőn, a játékos meghallgatása után és a szövetségi kapitány véleményét kikérve dönt arról, hogy a hálóőr csatlakozhat-e az április 14-én kezdődő budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő kerethez.

“Az ügy természetesen kellemetlen, de mint mindenkit a világon, Zolit is megilleti az ártatlanság vélelme. Szeretnénk jól körbejárni az ügyet, és olyan döntést szeretnénk hozni, ami illik ehhez a dologhoz”– mondta pénteken a Reggeli Start műsorában Kovács.

A Gwinnett Daily Post című lap kedden közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatát erősítő Hetényi egy duluthi bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, és a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi tagadta a vádakat, és szerdai közleményében jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, s biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Hozzátette, “végtelenül sajnálja”, hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára.

“Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat” – fogalmazott a kapus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik