Sport

A Duna TV adja Michelisz futamait

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

A hétvégén elkezdődik a túraautó-világbajnokság, a magyar kisvilágbajnokkal a mezőnyben.

A Forma-1 után újabb autós versenysorozat közvetítési joga került a közszolgálati csatornákhoz. A Nemzetközi Automobil Szövetség harmadik legrangosabb versenysorozatát, a túraautó-vb-t, azaz a WTCC-t a Duna TV adja.

A sorozatban ismét rajthoz áll, az immáron gyári Hondával versenyző, tavalyi privát világbajnok, az MTVA F1-es szakkommentátora Michelisz Norbert is.

„Norbi és a csapat számára is fontos pillanat ez, hiszen vadonatúj, gyári fejlesztésű autóval még sosem versenyeztünk” – mondta el kollégájáról Wéber Gábor szakújságíró, autóversenyző.

„A Honda folyamatos évközi fejlesztései, az információ megosztás pénzben ki nem fejezhető előnyt jelentenek a szezon folyamán, így biztos vagyok benne, hogy az eddigieknél is nagyobb eséllyel állhat rajthoz idén. Az első néhány futam még az ismerkedés jegyében, de mindenképp pontokat szerezve telhet, az év közepétől azonban biztos vagyok abban, hogy a győzelemre is lesz esély.

Ez egy hosszútávú gyári projekt első éve, ezért különösen örülök, hogy a Dunán minden versenyt élőben láthatnak az egyre nagyobb számú hazai WTCC rajongók” – értékelte Wéber Michelisz Norbert esélyeit.

„Ugyan Norbi autója is a napokban lett kész, de ha minden jól megy, talán én is autóba ülhetek néhány európai futam erejéig a Civic 2012-es változatával” – tette hozzá Wéber.

A monzai versenyhétvége mindkét futamát 22 óra 50 perckor tűzi műsorára a Duna. A kommentátor Knézy Jenő, a szakkommentátor Kiss Pál Tamás, GP3-as autóversenyző lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik