Sport

Marokkónak segítünk a kajak-kenu fejlesztésében

Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Magyar és a Marokkói Kajak-kenu Szövetség, valamint a Nemzeti Sportközpontok vezetősége.

Magyarok segítenek a marokkói kajak-kenu sportág felturbózásában – így foglalható össze a csütörtöki megállapodás lényege.

A marokkói sportfejlesztési stratégia részeként – amelynek elkészítéséhez magyar szakembert hívtak segítségül Szántó Csaba személyében – magyar közreműködéssel, magyar cégek bevonásával épülhet fel Nador városa mellett egy vízisportközpont, amely később kiváló edzőtáborozási lehetőségeket biztosítana magyar sportolók számára is.

Vígh László kormánybiztos hozzátette: Magyarország részt vesz majd a felépítéssel kapcsolatos, meghívásos zárt pályázaton.

A háromoldalú megállapodást Vígh László, el-Mámún Belabbász, a Marokkói Kajak-kenu Szövetség elnöke, valamint Vaskuti István, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai alelnöke, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség alelnöke írta alá.

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, aki beszédében utalt rá, hogy a magyar olimpiai központokban elvégzett munka messze földön híres, és különösképpen a kajak-kenu vívott ki magának elismerést, amely 22 arany-, 29 ezüst- és 26 bronzérmet szerzett az ötkarikás játékokon.

Azt mondta, az afrikai jelenlét újraépítése és megerősítése is a cél ezzel a megállapodással.

Folytatódik tehát a magyar „know-how” terjedése a sportág terén: nemrég arról számoltunk be, hogy Gyertyános Gergely kajakvilágbajnokunk Mianmarban vállalt munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik