Sport

Hatos Gábor ezüstérmes a birkózó-Eb-n

hatos gábor (hatos gábor)
hatos gábor (hatos gábor)

A tbiliszi birkózó-Európa-bajnokságon Hatos Gábor kikapott a döntőben orosz ellenfelétől.

Az olimpián és a tavalyi Eb-n is harmadik Hatos Gábor első két meccsén meggyőző teljesítménnyel nyert a kontinensviadalon. Ezt követően a nehéz ágról négybe jutott ukrán Gija Csihladze ellen is folytatta remeklését.

Előbb egy golyózás után szerzett pontot, majd megintették passzivitás miatt az ukránt, 2-0 után pedig már az ellenfélnek volt sürgős, ezt Hatos ki is használta. 8-0-ra nyert a magyar birkózó az elődöntőben.

A döntőben az orosz Geduev volt a magyar birkózó ellenfele. Az első menetben 1-1-re végeztek, majd a másodikban 1-0-ra nyert az orosz.

Hatos tizedik Európa-bajnokságán jutott döntőbe. Ezüstérmes lett. Az eredményhirdetéskor Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke adta át az érmeket. Ez az érem már a második magyar medália volt a nap folyamán, korábban Barka Emese lett harmadik.

“Mindent megtettem” – mondta röviden Hatos a meccs után Gulyás István szövetségi kapitánynak. “Tudom” – jött a felelet és az ölelés válaszul.

“Azt gondolom, hogy az első menetben kellett volna jobban megmozgatni az oroszt, akkor sikerülhetett volna a győzelem” – jegyezte meg Hegedűs Csaba a magyar szövetség elnöke.

A 120 kilogrammosok között versenyző Ligeti Dániel is a bronzért vívhatott, ő azonban kikapott, így az 5. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik