Sport

A Szeged nyolc között a vízilabda-BL-ben

A visszavágón is magabiztos volt a francia Montpellier ellen az A Híd Szeged együttese, így ott van a negyeddöntőben a férfivízilabda Bajnokok Ligájában.

A Szeged férfi vízilabdacsapata 9-6-ra nyert francia riválisa, a Montpellier otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így akkor el is döntötte a továbbjutást.

Persze a visszavágót le kellett játszani, és a csongrádiak szépen ki is szolgálták a közönséget. A Jászberényi Gáborral a kapuban felálló Montpellier az első negyedben négy gólt kapott, Decker és Molnár egyszer, Kayes kétszer köszönt be.

Egy góllal jobban sikerült a második nyolcperc, a harmadikban viszont csak egy gólt kapott Molnár Dávid. Ő egyébként végig remekül védett a mérkőzésen. 15-5-nél, Juhász góljával érte el a tízgólos különbséget a Szeged, amely erődemonstrációt is tartott így az ellenfeleknek.

Magabiztosan jutott tovább Vincze Balázs bajnokságban veretlen (a BL-ben csak a Partizan otthonában kaptak ki Szivósék) csapata a nyolc közé az európai csúcssorozatban, és várhatja a sorsolást.

A másik magyar csapat, az Eger simán kiesett a szerb Crvena Zvezda ellenében.

Eredmény – férfivízilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:

A Híd Szeged – Montpellier 18-7 (4-2, 5-2, 4-1, 5-2)

Továbbjutott a Szeged 27-13-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik