birkózás (birkózás, )
Sport

Birkózó-Eb: eddig hétből semmi

Mind a négy, szerdán érdekelt magyar induló vereséget szenvedett első mérkőzésén a Tbilisziben zajló birkózó-Európa-bajnokságon.

A grúziai kontinensviadal keddi első napján még sikerült két győzelmet felmutatnia a magyar csapatnak, de szerdán már ez sem sikerült. Mentségül jegyezzük meg gyorsan, hogy eddig jobbára újoncaink jutottak szóhoz, esélyeseink a következő napokban lépnek szőnyegre.

Szerdán a szabadfogásúak 55 kilogrammos súlycsoportjában szereplő újonc Juhász Bencének túlságosan nagy falat volt Mihran Dzsaburjan. Az örmény a negyeddöntőbe jutásért rendezett küzdelemben az első menetet 4-0-ra nyerte, majd a másodikban 6-0-nál tusolta a fiatal magyart.

Nem járt sokkal jobban a 60 kilós Molnár József sem, aki ugyanebben a szakaszban két menetben kikapott az azeri Hadzsi Alijevtől (0-5, 0-4).

A nőknél az ugyancsak újonc Kőrösi Kitti – az 51 kilósok kategóriájában – az első menetben 0-7-es állásnál tusvereséget szenvedett az ukrán Julija Blahinjától, így a negyeddöntőben már nem léphetett szőnyegre.

Az 59 kilogrammosok mezőnyében szintén kikapott első mérkőzésén a magyar induló. Sleisz Gabriella két menetben (0-5, 0-4) maradt alul a tavaly junior világbajnok fehérorosz Anasztaszija Hucsokkal szemben a negyeddöntőben.

A magyarok abban az esetben folytathatják szereplésüket a vigaszágon, ha legyőzőjük a döntőig menetel.

Ajánlott videó