Sport

Amnéziásra verték a WBO világbajnokát

A hétvégi váltósúlyú 12 menetes WBO világbajnoki címmeccs ritkán látható nagy verekedést hozott. A vesztes Provodnikov állítja, nyert, ennek ellenére a bírók Bradleyt látták jobbnak. Utóbbi mondjuk nem emlékszik semmire...

Timothy Bradley tavaly júniusban hatalmas meglepetésre megosztott pontozással verte a súlycsoport királyát, Manny Pacquiaot és ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét. Azóta az elmúlt hétvégén bunyózott először, tette kockára az övét a veretlen amerikai bunyós a Ruslan Provodnikov ellen.

Az orosz nevű relatív eddig ismeretlen bunyós padlóztatta és számos alkalommal a kiütés szélére sodorta a veretlen amerikait. “Simán nyertem. Szétvertem Bradley-t, leütöttem őt. Nem tudom, mi mást kellett volna még csinálnom. Persze, ez mindig a bírókon múlik, de én úgy gondolom, mindent megtettem, hogy bizonyítsak. Egyáltalán nem éreztem meg az ütéseit. Keményen hajtottam 12 meneten át.“.


A brutális ütközetben Bradley végül pontozással megvédte ugyan övét, de alighanem maradandó károsodásokat szenvedett. A meccset követően ugyanis agyrázkódást sejtett magánál, amit kivizsgáltatott.

A Kalifornia Állami Atlétikai Bizottság orvosa szerint nincs semmi baja, ugyanakkor Bradley alig emlékszik valamire a meccsből, így az amnéziás tünetei aggodalomra adnak okot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik