Sport

Tóth Kriszti befejezi a pingpongot

tóth krisztina (ingyenes)
tóth krisztina (ingyenes)

A magyar női asztalitenisz egyik legeredményesebb versenyzője a Bajor Asztalitenisz Szövetségnél vállal munkát. Itthonról nem keresték.

A Nemzeti Sport információi szerint Tóth Krisztina eldöntötte, a május 13. és 20. között Párizsban esedékes asztalitenisz-világbajnokság után felhagy az élsporttal, viszont a sportággal nem szakít.

Fájó, de a 39 éves versenyzőnő mérhetetlen tapasztalatát nem itthon, hanem Németországban kamatoztatja. Tóth tizenhárom éve játszik a Bundesligában, de a sportág anyagi helyzete ott sem rózsás, hogy mást ne mondjunk, csapata, a bajnoki FSV Kroppach év végén szélnek ereszti játékosait.

„Gondoltam egy merészet, és néhány hete megpályáztam egy állást a Bajor Asztalitenisz Szövetségnél, és most kaptam meg az értesítést, hogy engem választottak” mesélte Tóth büszkén a sportnapilap kérdésére. Feladata szerint a bajorországi asztalitenisz-élsportért lesz felelős, tartja a kapcsolatot az olimpiai bizottsággal. Az ottanival. Itthonról ugyanis nem keresték, holott koránál fogva pár éve már számítani lehetett arra, hogy egyszer eljön a nap, amikor felhagy az aktív versenyzéssel..

„Téglás Péter szövetségi kapitánnyal már megbeszéltem, hogy a májusi, párizsi világbajnokságot még vállalom, ám válogatott szinten ennél tovább már nem terveznék.”

Tóth Kriszti: köszönjük!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik