Sport

Michelisz Norbi tanulni megy Monzába

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

A hétvégén Olaszországban kezdetét veszi a túraautó-világbajnokság (WTCC) 2013-as évada. A magyar pilóta bevallása szerint az év első felét az új autó megismerésének szenteli.

A 12 fordulósra tervezett világbajnoki sorozat negyedik alkalommal startol Monzában. 25 versenyző öt autógyár, a SEAT, a Chevrolet, a Lada, a BMW és a Honda versenygépeivel versenyez majd hétvégén és az idei világbajnoki futamokon. Csak a Honda és a Lada indít gyári csapatot.

A Zengő Motorsport negyedik szezonjára készül a 2012-es év privát világbajnokával, Michelisz Norberttel. A magyar csapat két sikeres év után nem BMW-vel, hanem az idei évre gyári csapattal visszatérő japán gyáróriás, a HONDA versenyautójával vág neki a világbajnoki sorozatnak. Így Michelisz idén már nem indulhat a privát versenyzőknek kiírt címért, minden figyelmét az abszolút pontversenyre fordíttja.

A monzai pálya tekintetében igen jónak mondható a magyar pilóta mérlege. Az elmúlt három évben, mindannyiszor bejutott az időmérő edzés második szakaszába és a 6 versenyből öt alkalommal pontszerző helyen ért célba.

“A szezonnyitó versenyhétvégével kapcsolatban nincsenek konkrét elvárásaim. Sajnos egy picit kevesebb lehetőségem volt menni az autóval, mint szerettem volna, emiatt nehezebb feladat vár ránk Monzában. A váltás kapcsán tudtuk, hogy ha minden tesztlehetőség összejön, a szezon első fele akkor is a tanulásról, az információszerzésről, a tapasztalatszerzésről fog szólni. Most ez még inkább igaz és emiatt nem szeretnék felesleges terhet rakni a vállaimra. A legfőbb célom, hogy a lehető leggyorsabban és a legtöbbet tanuljak” – nyilatkozta a verseny helyszínén tartózkodó Michelisz Norbert.

Michelisz bő egy hete Cremonában tesztelte az új Hondát

WTCC, Március 23-24 Monza, program:

Március 23, szombat:

09:00-09:30 Első szabadedzés
11:45-12:15 Második szabadedzés
15:00-15:35 Időmérő edzés (Eurosport2)

Március 24, vasárnap:

09:30-09:45 Bemelegítő edzés Eurosport2)
15:05-          Első futam – 10 kör (Eurosport2)
17:20-           Második Futam – 10 kör (Eurosport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik