Sport

Fazekas-Zur megcélozza az 500 egyest

A négyes tagjaként olimpiai bajnoki címet szerző Fazekas-Zur Krisztinát meglepte Janics Natasa magyarországi visszatérése.

Néhány héttel ezelőtt rövid időt töltött el Magyarországon Fazekas-Zur Krisztina. London olimpiai bajnoka többek közt azért is jött haza, hogy elindítsa a Bajnokok Útja Alapítványát.

Ezt azért hívta életre, hogy ösztönözze a gyerekeket a rendszeres mozgásra és a tudatos életvezetésre, segíteni kívánja a fiatalokat a bennük rejlő lehetőségek és képességek megismerésében.

Az Egyesült Államokban élő kajakos is hosszú utat járt be, mire olimpiai bajnok lett, jó pár év kellett hozzá, míg  megtalálta valódi önmagát. Olyannyira, hogy a csapathajó londoni hőseként az idén megcélozza a K-1 500 métert, elsődlegesen ebben a számban szeretné kiharcolni a világbajnoki indulás jogát.

„A legfőbb célom az 500 egyes, és az utóbbi évek tapasztalatai alapján nem hiszem, hogy az egyes és a páros összeegyeztethető lenne – mondta Fazekas-Zur Krisztina. – Jelenleg itthon, Kaliforniában készülök, nem is akárkikkel, hiszen a szlovák férfi négyes tagjaival és jó pár cseh kajakossal és kenussal edzem együtt.”

És hogy mi a véleménye Fazekas-Zur Krisztának új győri csapattársáról, Douchev-Janics Natasáról?

„Natasa engem kétszer lepett meg, először amikor elment, aztán most a hazatérésével is. Nyilván még erősebb lesz az amúgy sem gyenge hazai mezőny, és úgy gondolom, Natasa bárkivel ül össze párosban, az ütőképes egység lesz” – mondta Fazekas-Zur Krisztina, aki legközelebb a májusi szegedi Világkupára tér haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik