Sport

200. gól és 1000. meccs

Steven Stamkos (steven stamkos, )
Steven Stamkos (steven stamkos, )

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján a Tampa Bay Lightning 4-2-re verte a Philadelphia Flyerst, ami egy eredmény a sok közül. Viszont mindkét oldalon rekordert ünnepeltek.

Kezdjük a Tampa Bay Lightingel. Amikor 3-2-es Tampa vezetésnél a végel előtt a philadelphiai kapus lekorcsolyázott a jégről Steven Stamkost leginkább az foglalkoztatta, hogy kivédekezze csapatával a létszámfölényes helyzetet.

Aztán a Tampa 23 éve gólvágój néhány másodperccel a vége előtt lecsapott egy labdára és távolról bevette az ellenfél üresen tátongó kapuját (4-2). Ezzel megszerezte pályafutása 200. gólját (az idényben a 21.-et). Stamkos a negyedik legfiatalabb játékos, aki elérte a 200 gólos álomhatárt az NHL-ben. Wayne Gretzky 21 évesen, Mario Lemieux 22 évesen és148 naposan, míg és Dale Hawerchuk 22 évesen és 266 naposan abszolválta ugyanezt.

De tárjünk rá a Philadelphiára, mert a zakó ellenére ott is volt ok a pezsgőbontásra. z ellenfél soraiban a 38. születésnapját A finn Kimmo Timonennek ez volt az 1000. alapszakasz meccse az NHL-ben. Ő mondjuk kevésbé illusztris társaságba csöppent ezzel, mivel 281 hasonló statisztikával bíró NHL játékost jegyez a liga, viszont finnként a hatidik.

NHL, ALAPSZAKASZ, 56. JÁTÉKNAP,EREDMÉNYEK:
Tampa Bay Lightning-Philadelphia Flyers 4-2
Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 2-5
Vancouver Canucks-Minnesota Wild 1-3
New York Rangers-Carolina Hurricanes 2-1 – szétlövés után
Dallas Stars-Calgary Flames 4-3
Anaheim Ducks-San Jose Sharks 5-3
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik