Julie Weiss (julie weiss, 52 maratoni, )
Sport

Julie Weiss egy évig futott halott apjáért

Egy év alatt 52 maratonit futott futott egy amerikai nő nemes céllal. A hasnyálmirigy-rák kutatására gyűjtött.

Julie Weiss édesapja 2010-ben néhány héttel azelőtt halt meg hasnyálmirigy-rákban, hogy lánya kvalifikálta magát a Boston Marathonra. Julie gondolt egyet és a tavalyi  év elején vőlegénye támogatásával hatalmas vállalkozásba kezdett; elhatározta, hogy 52 hét alatt, 52 maratonit fut.

A 42 éves Santa Monica-i hölgy motivációként édesapja emlékét és egy nemes célt fogalmazott meg. Futásával a hasnyálmirigy-rákkutatás számára 1 millió amerikai dollár szándékozott összegyűjteni. Ennek érdekében létrehozta a marathongoddess.com oldalt.

Julie Weiss (középen) vőlegényével,
David Levine-nel (j) és a hasnyálmirigyrákból felépült Lupe Romeróval (B) ünnepel

Julie vállalkozása természetesen hatalmas visszhangot kapott az Amerikai Egyesült Államokban. Az 52., utolsó maratoniját hétvégén a kaliforniai LA Marathonon pipálta ki – a Los Angeles Times szombati címlapja az ő története előtt tiszteleg.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.