Sport

Szalayék jót száguldoztak Olaszországban

Szalay Balázs és Bunkoczi László megtartotta nyolcadik helyét az Italian Baja zárónapján és így négy világkupa-ponttal gazdagodott az olasz idénynyitón.

„Folyamatosan fejlődtünk, a végén már annyira belejöttünk, hogy szinte átrepültünk az ugratókon, a vízátfolyásokon pedig gázelvétel nélkül hajtottunk át. A záró napon egyébként ugyanazokon a pályákon mentünk, mint szombaton, csak ellenkező irányból, s be kell vallanom, bár olykor rémlett, melyik részen lehetünk, összességében mégis olyan volt, mintha teljesen új szakaszokon autóznánk.

Ami a hétvégét illeti, azt kaptam, amit vártam: az elejétől a végéig élveztem az Italian Baját, elégedett vagyok az eredménnyel, a négy vk-pont pedig afféle bónusz” – mondta Szalay Balázs, aki végig egyenletes teljesítményt nyújtott a viadal során, amelyet bemelegítésnek szánt a szezon elõtt.

„Érdekes helyzetben voltunk vasárnap délután, hiszen elõttünk és mögöttünk is messze voltak a riválisok, úgyhogy igazából nem volt tétje az autózásnak – talán ezért is élveztük annyira. S hogy mi a tanulság? Több is van. Egyrészt, hogy minél gyorsabban megyünk, annál jobban fáj…Másrészt pedig hogy ha fékezés nélkül megyünk át a patakokon, akkor nem jön be a tetõn a víz” – így Bunkoczi László.

A versenyt a brazil Reinaldo Varela, Gustavo Guglielmin kettős nyerte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik