Sport

Bravúrgyőzelmet aratott a Szeged a BL-ben

Mikler Roland (mikler roland, )
Mikler Roland (mikler roland, )

A Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata hazai környezetben nyert az eddig hibátlan, lengyel Kielce ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Összefoglaló: Jól indult a mérkőzés szegedi oldalon, ugyanis hiába kapaszkodott vissza a csoportját hibátlan mérleggel megnyerő Kielce többször is a mérkőzésbe, a vezetést egyszer sem tudta megkaparintani a vendég együttes. Nem úgy Skaliczki László legénysége, amely három találattal is vezetett Prodanovic vezérletével, a félidőre azonban csak egy egységet tudott megőrizni a fórjából.

A második felvonás elején ugyan a Kielce ismét visszajött a meccsbe, a játékrész közepéhez közeledve újra elhúzott hárommal a Pick, a magyar gárda pedig sokáig őrizte is magabiztos előnyét – ehhez persze kellettek a remek napot kifogó Mikler Roland bravúrjai is. A Kielce ugyanakkor a végére magára talált, plusz az sem jött jól szegedi oldalon, hogy az amúgy gyengén muzsikáló Frantisek Sulc sérülés miatt kidőlt.

Így az utolsó másodpercig izgulni kellett, a Kielce fel is tudott zárkózni egy találatra, ám az utolsó dobás a kapu mellett kötött ki, a Szeged 26-25-re nyert és minimális előnyből várhatja a lengyelországi visszavágót. Az izgalmasnak ígérkező második mérkőzést jövő vasárnap 17 órakor rendezik Kielcében.

“Gratulálok a csapatomnak, amely nagy harcra kényszerítette a kiváló erőkből álló Kielcét. Nem volt véletlen, hogy a lengyelek eddig nem kaptak ki, hosszú a cserepadjuk, minden poszton legalább két remek játékosuk van, és emiatt rengeteg támadási és védekezési variációt képesek bevetni. Ennek lettünk az áldozatai, hiszen a hajrában már csak ők szereztek gólt. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz a visszavágón, de szeretnénk összerakni egy olyan brigádot, amely tisztességgel szerepel majd idegenben” – értékelt a lefújás után az MTI-nek Skaliczki László.

Eredmény – férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Pick Szeged – Kielce (lengyel) 26-25 (15-14)
Gólszerzők:
Prodanovic 6, Vadkerti 5, Larholm 4/2, Pribanic 4, Sulc 2, Ancsin 2, Blazevic 1, Balogh 1, Zubai 1, illetve Stojkovic 4/4, Tomczak 4, Olafsson 3, Buntic 3, Bielecki 2, Lijewski 2, Jachlewski 2, Jurecki 2, Tkaczyk 2, Zorman 1


Vége a mérkőzésnek, a Szeged 26-25-re nyert.

56-60. PERC: Elkezdődött a hajrá, gyerünk, fiúk! Mikler! Újabb nagy bravúrt mutatott be. Szmal is nagyot védett a túloldalon. Buntic Mikler lábai közt köszönt be (26-24). Skaliczki László ismét időt kért az utolsó két perc kezdete előtt. Ejj, de kár érte… Lassú, körülményes szegedi támadás után blokkoltak a védők, majd az allenakció végén Buntic bombázott a szegedi kapuba (26-25). Buntic utolsó dobása a kapu mellé csorgott, így a Pick Szeged 26-25-re nyert és minimális előnyből várhatja a visszavágót a Kielce ellen.

51-55. PERC: Óóóóó… Balogh lódulhatott meg, egy az egyben vitte a kapusra, Szmal azonban lábbal a kapu fölé rúgta a lasztit. Kaotikus jelenetek után Vadkerti növelte tovább az előnyt, Zorman pedig kettő percet kapott (25-22). Pribanic! Összeszedett egy lecsorgó labdát és utána dobott újabb gólt (26-22). Az idő közben kiegészülő Kielce időt is kért egyből. Sikeres volt a taktikai megbeszélésük, Olfasson a szélről betörve pókhálózta ki a hosszú felsőt (26-23). Most Skaliczki kért időt.

46-50. PERC: Kezdődik az utolsó negyed óra. Tomczak pörgetett a kapuba (22-21). Balogh harcolt ki egy hetest, Larholm azonban ismét kihagyta. Zorman ütközte le a meglóduló Prodanovicot, ismét emberfórban a Szeged. Larholm dobása talált utat a kapuba (23-21). Zubai három emberrel a nykán is gólt tudott dobni (24-21)! Mikler mutatott be újabb bravúrt, de a leindításba belefújtak a sporik és visszaadták a Kielcének a labdát. Jurecki karját akarta lezsakítani az egyik védő, de így is kidobta a felső sarkot (24-22).

41-45. PERC: Stojkovic gólját nem adták mert, mert belépett. Ancsin! Távolról járt túl a kapus eszén (21-18). Sárgát kapott a Kielce vezetőedzője is, ő reklamálásért. Sulcot közben a kispadon kell ápolni, rosszul lépett egy dobás közben. Emberelőnyben a Szeged ismét, most kéne meglépni a Kielcétől! Tkaczyk egy nyolcperces lengyel gólcsendet tört meg, de Vadkerti egyből válaszolt (22-19). Tkaczyk ismét (22-20). 13-5 eddig a védési mutató ide.

36-40. PERC: Kiegyenlített a Kielce…(18-18). Pribanic szerzett szép gólt, de már leért a lába a htoson belül, így nem adták meg… Mikler! Óriási bravúrral fogta Stojkovic védését, majd kicsit később is útját állta egy dobásnak. Na, Vadkerti talált be estében (19-18). Széééép! Egy labdaszerzés után 3 az 1-ben lódulhatott meg a Szeged, Prodanovic fejezte be az akciót (20-18). Lengyel időkérés. Újabb Mikler-bravúr a kapufa segítségével.

31-35. PERC: Elkezdődött a második félidő, a Kielce indította útjára a labdát. Skaliczki László még a kezdés előtt sárgát kapott, mert nem érkezett ki időben a Szeged a pályára. Pribanic harcolt ki egy hetest, Larholm pedig bevágta. Ugyanakkor kissé szétcsúszott a szegedi védekezés, jött is a lengyel gól (16-15)Pribanic! Egy szép lefordulás után volt eredményes (17-15). Stojkovic a harmadik szegedi kapusnak, Tóthnak is bedobta a hetest (17-16). Sulc szerzett labdát majd végigrobogott a pályán és értékesítette a ziccert (18-16). Jurecki “a felhők közül” talált be (18-17).

Vége az első félidőnek.

26-30. PERC: Prodanovic ismét a szélről csapott le (13-11). Zorman lábon megverte a védőit, majd a rövid felsőbe lőtt (13-12). Vadkerti belül védekezett, így hetest kapott a Kielce, Stojkovic ezúttal sem hibázott (13-13). Egy végletekig kijátszott akció végén Balogh játszott Pribanichoz, aki közelről büntetett (14-13). Stojkovic dobott újabb hetest, a beugró Tatai sem tudott kifogni rajta (14-14). Balogh egy szép csel után fejezett be egy akciót (15-14). Egy időn túli szabaddobás zárta a félidőt, a lengyel dobás levágódott a falról.

21-25. PERC: Egy labdaeladás után közelebb lopózott a Kielce, de Ancsin a kapufa segítségével gyorsan válaszolt (11-9). Két gyors góllal máris egyenlített a Kielce (11-11). Skaliczki László időt kért. Emberelőnyben a Szeged. Oda-vissza eladott labdát után Pribanic dobott gólt venterből (12-11).

16-20. PERC: Lijewski talált meg a rést a pajzson és bombagólt ragasztott a szegedi kapuba. Zubai szép passza utány ugyanakkor Prodanovic lépett be a védők mög és volt eredményes (9-7). Zubai harcolt ki egy hetest és egy kiállítást, Larholm kísérletét fogta a Kielce kapusa. Czinát is kiszórták két percre. Vadkerti! A legrutinosabb szegedi játékos szaladt végig a pályán, majd a védők közé belépve mattolta a kapust (10-7). Stojkovic harcolt ki és értékesített egy hetest (10-8).

10-15. PERC: Előbb az egyik lengyel védő sárgult be, majd Prodanovic a szélről lőtte ki a kapu rövid oldalát. Sőt, egy labdaszerzés után a szegedi légiós ismét eredményes volt, megint kettő van közte (7-5)Időt is kért a Kielce. Lijewski dobását fogta Mikler. Larholm most akcióból volt eredményes (8-5). Mikler bravúrral védett ugyan, de Jachlewski összeszedte a kipattanót és másodjára már nem hibázott (8-6).

6-10. PERC: Szép labdajáratás után újra nálunk az előny, Prodanovic zörgette meg a hálót (3-2). A kelleténél keményebben védekező Ancsin kapott sárgát. Olafsson egyenlít közben (3-3). A most a szegedi kapu mögött tanyázó lengyel drukkerek elég hangosak egyelőre. Jó lenne elvenni a kedvüket a drukkolástól egy nagy rohammal. Na, Mikler védett előbb, majd a kapufa segítette ki a magyar portást. Zubai is a kapufára dobott a túloldalon, de kiharcolt egy hetest közben, Larholm volt az ítéletvégrehajtó (4-3). Kicsúszott a lengyel játékos kezéből a labda, a leindítás végén Vadkerti növeli tovább az előnyt (5-3). Ez gyors volt, előbb Bielecki, majd Jachlewski talált be, máris egál (5-5).

1-5. PERC: Pirosban a Szeged, sárga-kékbe a Kielce. Megy a meccs, Mikler a magyar kapuban. Jó kezdés, Blazevic dobása után a lengyel kapuban a labda (1-0). A vendégek első akciójába belefújtak a sporik, de az ellenakcióból nem sikerült gólt dobni. Kár érte. A fél szemmel játszó Bielecki egyenlített (1-1). Sulc! Ráugrott egy kissé a falra, de így is megoldotta a helyzetet. Musa egyenlített (2-2).

A lengyel csapat játékosai után a szegediek és érkeznek a pályára, mindjárt kezdődik az összecsapás.

Előzetes: A Szeged csak az utolsó fordulóban biztosította be a helyét a BL legjobb 16 együttese között. Az már a sorsolás előtt egyértelmű volt, hogy a csoportjából negyedikként továbbjutó dél-alföldi csapatra kemény ellenfél vár, végül Skaliczki Lászlóék az eddig hibátlan Kielcét kapták meg.

Nem lesz egyszerű dolga tehát a Picknek, ugyanakkor a mérkőzésre minden jegy elkelt, így akár egy bravúros eredmény is összejöhet az Újszegedi Sportcsarnok tömött lelátói előtt. A hangulatra minden bizonnyal nem lesz panasz.

A bővebb beharangozó írásunkat itt találod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik