Sport

Szuper lehet a válogatott jolly jokere

szuper levente (szuper levente)
szuper levente (szuper levente)

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya megkérte a rutinos a hálóőrt, hogy csatlakozzon a keretéhez.

Kapcsolódó cikkek

A hokiválogatott tagjai a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának korai EBEL-búcsúja, valamint a Miskolc MOL Ligából való kiesése miatt már foghíjasan ugyan, de elkezdi a felkészülést az áprilisi, budapesti világbajnokságra. A már Magyarországon tartózkodó Rich Chernomaz vezérletével szombaton és vasárnap is egymás közti játékkal készülnek a játékosok, több légiós és fiatal is szerephez juthat majd a kísérleti időszakban.

Székesfehérvárra volt hivatalos három légiós, Bartalis István, Ladányi Balázs és Vas János is, mellettük öt miskolci hokis: Gyenes Dávid, Gőz Balázs, Hegyi Ádám, Szirányi Bence és Nagy Krisztián is a koronázóvárosban van. Na meg az utóbbi időben a Vasas utánpótlásáért dolgozó Szuper Levente is, aki akár a világbajnokságon is szóhoz juthat.

„Múlt héten egy elég hosszú beszélgetésem volt Leventével, megkérdeztem, lejönne-e a válogatott táborba, hogy megpróbáljon egy pozíciót kiharcolni magának a csapatban. Szüksége volt egy kis gondolkodásra, aztán két nap után megkeresett, hogy jönne. Biztosított, hogy száz százalékig elkötelezett az edzések iránt, és hogy részt vegyen a felkészülésen. Tudom, hogy nem igazán játszott ebben a szezonban, de a következő hetekben még formába tudja hozni magát. Ugyanis nem egy szezonról beszélünk, amit védenie kellene, hanem csupán 5 meccsről, ennyi lesz a világbajnokság. Ebből is csak pár meccs jut majd egy kapusra, hiszen nem lesz első és második számú hálóőrünk. Ha az elkövetkező hetek értékelésénél úgy gondoljuk majd, hogy Levente készen áll a játékra, akkor szerintem az ő tapasztalatával és technikai tudásával segíthet elérni a célunkat a vébén” – mondta Chernomaz a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) hivatalos honlapjának.

Szuper egy kis gondolkodás után bólintott rá a kapitány kérésére, mivel a Vasasnál betöltött munkája, a családja és a tanulás teljesen kitölti az idejét. A tengerentúlt is megjárt hálóőr elmondta, szívesen áll a nemzeti csapat rendelkezésére.

„Egyelőre rövid távú célokat tudok csak kitűzni, ki fog derülni mennyire tudom felvenni a versenyt. Ebben a szezonban nem játszottam, de sokszor voltam teljes kapus felszerelésben, hiszen kapusedzéseket tartok, és azért nem felejtettem el védeni. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik