Sport

Jövőre vb-t rendezhet a Puskás Akadémia

A Mundiavocatra, az ügyvédek világbajnokságára pályázó felcsútiak megelőzték Nizzát, Montecatinit, és Casablancát is.

Kapcsolódó cikkek

A szerződés-aláírással immár hivatalossá vált, hogy a Puskás Akadémia rendezheti az ügyvédek 2014. évi, 17. világbajnokságát, a Mundiavocat elnevezésű, negyven országból mintegy kétezer ügyvédet és jogászt felvonultató nemzetközi eseményt 2014. május 23. és június 1. között. Pierre Lusinchi világjátékot szervező francia iroda vezérigazgatója, Felcsútra utazott, hogy aláírja a szerződést Mészáros Lőrinccel, a Puskás Akadémia elnökével. A döntő a jövő tavaszra elkészülő, új felcsúti Aranycsapat Stadionban lesz.

A pályázat győztese – a felcsúti Puskás Akadémia – komoly vetélytársak elől nyerte el a rendezést, amely a torna főhadiszállása lesz, de a rendezésbe több település is bekapcsolódik, így Telkiben, Budaörsön, Csákváron, Bicskén, Székesfehérváron is lesznek mérkőzések.

–     A Puskás Akadémiának négy vetélytársa volt, a franciaországi Nizza, az olasz Montecatini, a marokkói Casablanca és az írországi Limerick. Volt ahol a szállodaárakat találtuk túl magasnak, volt, ahol nem találtunk elég és megfelelő futballpályát, másutt bizonyos pénzügyi vagy szakmai garanciák megadásával késlekedtek. A Puskás Akadémia mellett viszont jó néhány érv szólt. Amikor befejeződnek az építkezések, ez lesz Európa egyik legjobb futballközpontja, ideértve a pályákat, a felszereltséget, a környezetet, s az előnyös elhelyezkedést, hiszen az Akadémia közel van a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérhez, és a gyönyörű európai fővároshoz, Budapesthez is. – nyilatkozta Pierre Lusinchi vezérigazgató a Puskás Akadémia hivatalos honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik