Sport

Güttler Karcsi bucira verte tanítványát

Güttler Károly (güttler károly, horváth dávid, úszás, )
Güttler Károly (güttler károly, horváth dávid, úszás, )

Az atlantai olimpián 200 méteres mellúszásban ezüstérmet szerzett versenyző ma már 45 éves, és a jelen állás szerint az úszók utánpótlás kapitánya. A formája viszont a régi.

Güttler Karcsi minden idők egyik legpechesebb magyar úszójaként vonult be a sporttörténelembe.

Egyrészt azért, mert 20 évesen Szöulban, élete első olimpiáján, 100 méteres mellúszásban mindössze “körömmérettel”, egyetlen századdal maradt le az aranyról az angol Adrian Moorhouse mögött, másrészt mert utána a korszakos mellúszózsenivel, Rózsa Norberttel kellett folyamatosan megküzdenie.

Ettől függetlenül Güttler igazi legendája a magyar úszósportnak, aki nemcsak kapott, hanem ad is sportágának. Jelenleg is külföldön tartózkodik tanítványaival. A formája, ha nem is a régi, de még mindig robban, “játékból” képes meglepetésekre.

Tegnap például kihívta a 17 éves reménységet, Horváth Dávidot egy kis úszóversenyre. A parton szurkoló tanítványai legnagyobb megdöbbenésére, ahogy mondani szokás, bucira verte a az ifjú titánt. Ideje 0:26,5, ami Gyurta Dani rövidpályás magyar csúcsánál (0:27,00) is jobb.

Persze nem árt tudni, a képek alapján a felek 50 méteres, (yardos?) medencében úszhattak keresztben, ami bő 40 méteres távnak felel meg. Ennek ellenére jár a bravó, szép teljesítmény ez a június 15-én 45. életévét betöltő Güttler bácsitól!!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik