Sport

Válogatott kézisek hosszabbítottak Szegeden

Vadkerti Attila (vadkerti attila, )
Vadkerti Attila (vadkerti attila, )

Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs és Ancsin Gábor is a kétszeres magyar bajnok Pick Szeged kézilabdacsapatánál marad.

„Három magyar válogatott játékossal, Vadkerti Attilával, Zubai Szabolccsal és Ancsin Gáborral sikerült megállapodnunk, mindhárom kézilabdás marad a Pick Szeged tagja. Zubaival 3+2, Vadkertivel hároméves, Ancsinnal 2+1 éves megállapodást írtunk alá. A keret kialakítása jelenleg is zajlik, Juan Carlos Pastor edzővel, aki a következő idénytől lesz a mesterünk, kapcsolatban állunk, az ő külön kérése volt, hogy az említett három játékost mindenképpen tartsuk meg, mert ragaszkodott hozzájuk. Egyelőre újabb megállapodást még nem kötöttünk, keressük azokat a kézilabdásokat, akik erősítései lehetnek a patinás klubunknak” – mondta a Pick Szeged honlapjának Mezei Richárd, a klub vezérigazgatója.

A három meghatározó játékos közül Vadkerti Attila a csapat leghűségesebb játékosa, ugyanis profi karrierje során csak a Picket erősítette, 2000 óta játszik a Szegedben. A magyar bajnokságban 715, a Bajnokok Ligájában pedig 11 gólt szerzett eddig.

„Örülök, hogy sikerült hosszabbítanom, a vezetőkkel korrekt megállapodást kötöttem, így nagy valószínűséggel a Pick Szeged együtteséből megyek „nyugdíjba”! Mindig is hűséges voltam a csapathoz, és ezt kevés sportoló mondhatja el magáról. Erre idősebb koromban biztos, hogy nagyon büszke leszek, és bízom benne, hogy majd a drukkerek is úgy emlegetnek, mint a leghűségesebb szegedi kézilabdást. Azonban még komoly feladatok várnak ránk, szeretnék a Pick Szegeddel komoly sikereket elérni, ezért dolgozom, ezért dolgozunk a csapattal” – mondta Vadkerti.

Zubai Szabolcs 2009 januárjában érkezett Szegedre, míg Ancsin Gábornak ez a második éve a Pick színeiben.

Franciaországban is hosszabbított egy magyar válogatott játékos

Két évvel, 2015-ig meghosszabbította szerződését Nagy Kornél a Dunkerque kézilabdacsapatánál. A francia bajnokság harmadik helyén álló klub szerdán jelentette be, hogy a válogatott játékosra a továbbiakban is számít.

A Veszprémből tavaly érkezett Nagy a Dunkerque honlapjának elmondta: nagyon örül annak, hogy marasztalták. Együttesével még ebben az idényben szeretne jól szerepelni a Francia Kupában, és bízik benne, hogy a következő szezonban elindulhatnak a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik