Sport

Oda az újvárosi pályaelőny

Stanislav Kozuch (stanislav kozuch)
Stanislav Kozuch (stanislav kozuch)

A jégkorong MOL Liga nagydöntőjének második mérkőzésén a HSC Csíkszereda 3-1-re nyert Dunaújvárosban. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 1-1.

Nem lehetett okunk a panaszra a nagydöntő első felvonása után, a kapusok remekeltek, a Dunaújváros pedig két jól eltalált lövéssel 2-0-ra megnyerte a pörgős mérkőzést. A felek szerdán ott folytatták, ahol egy nappal korábban abbahagyták, egyből egymásnak esett a két csapat, a kapuk felé pedig csak úgy záporoztak a lövések – ám az első harmadban megint csak nem esett találat.

Nem úgy a másodikban, a játékrész felénél Jaroslav Kmit lódult meg a szélen majd kiszorított helyzetből lőtt, Peter Sevela tőle szokatlan módon pedig betlizett, így a korong végül a ketrecében kötött ki, vezetést szerzett a Csíkszereda – először a párharc során. Az Acélbikák még a második szünet előtt egyenlíteni szerettek volna, ám hiába próbálkoztak, nem sikerült a kapuba préselniük a pakkot.

A harmadik felvonás elején tovább növelte előnyét a HSC, Lubomir Hurtaj köszönt be. Ezen az estén hadilábon állt a helyzetek kihasználásával a Dab.Docler, ennek ellenére 1 perc 18 másodperccel a harmadik harmad végét megelőző dudaszó előtt Galanisz Nikandrosz egy üttörő csel (a kapu megkerülését hívják így a hokiban) centerezett, Szappanos Dávid pedig közelről a hálóba kotorta a korongot.

A szépítés után időt kért a Dab és a kapusát is levitte, végül pedig ez lett a veszte: egy eladott korong után Becze Tihamér emelt az üresen maradt ketrecbe, 3-1-re nyert a Csíkszereda és egyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Folytatás szombaton és vasárnap Csíkszeredában.

Eredmény – MOL Liga, döntő, 2. mérkőzés

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
Gólszerzők:
Szappanos (59.), illetve Kmit (31.), Hurtaj (46.), Becze (60.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik