Sport

Megkeverik a kártyalapokat a magyar öttusázók

marosi, kozák (marosi, kozák danuta, )
marosi, kozák (marosi, kozák danuta, )

Az öttusázók Világkupa-sorozatának mindegyik állomásán más összeállítású magyar páros szerepel a vegyes váltóban, így a jövő heti második fordulóban nem a Palm Springsben győztes Gyenesei Leila, Marosi Ádám kettős jut majd szerephez az új számban.

“Megbeszéltük a fiúkkal és a lányokkal, hogy minden versenyen más szerepel majd, de hogy kicsoda, azt az egyéniben mutatott teljesítmény alapján döntöm majd el” – idézte a hazai sportági szövetség (MÖSZ) honlapja Kállai Ákost, akit a minap neveztek ki a szakmai bizottság elnökévé.

A második Világkupára egyébként bővül a magyar versenyzői küldöttség: Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert, Demeter Bence, Gyenesei Leila, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia mellett Cseh Krisztina is a csapattal tart Rio de Janeiróba.

Az egyesült államokbeli nyitányon a férfiak versenyében Marosi második, Tibolya hatodik, Kasza hetedik, Demeter 35. volt, míg a nők mezőnyében Kovács ötödikként, Gyenesei tizedikként zárt, Földházi pedig a 26. helyen végzett.

“Az amerikai eredmények ismertek, úgyhogy bátran mondhatom: jól sikerült az idénykezdet, és a jó hangulatú verseny motiválttá tette a versenyzőket” – értékelt Kállai Ákos, aki Kaliforniában csapatvezető volt, és Rióba is ilyen minőségében utazik majd. “A fizikai számokban egyértelműen jól szerepelt mindenki, és ha Földházi Zsófinak nem lett volna gondja a pisztolyával, Demeter Bence pedig nem >>száll el<< a lovaglásban, a fiatalok is előrébb végezhettek volna.”

Az utolsó napon győztes vegyes páros összeállítását illetően úgy fogalmazott: helyszíni benyomások alapján döntött.

“Igaz, Kovács Saci előre jelezte, hogy ő még inkább kímélné a térdét, két verseny sok lenne neki, így maradt Leila és Zsófi. Bár Zsófi is nagyon jól versenyzett, úgy éreztem, hogy a vívásban gyenge kezdés után magára találó Leilának jót fog tenni egy jó váltó. Ádámot feldobta az egyéni ezüstérem, és kíváncsi voltam, ilyen állapotban mire képes a rövidebb távokon.”

A Vk-sorozat a jövő heti, brazíliai versenyt követően áprilisban a kínai Csengtuban folytatódik, majd május elején következik a magyarországi forduló, a döntőt pedig Nyizsnij Novgorodban rendezik május végén-június elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik