Sport

Íme, az év gólja

Djimi Traoré (djimi traoré)
Djimi Traoré (djimi traoré)

Djimi Traoré, a Seattle focicsapatának védője nem a góllövésről híres, most azonban rendesen kitett magáért.

A Franciaországban született, ám mali válogatott labdarúgó korábban játszott a többi közt a Liverpoolban, a Portsmouth-ban, a Monacóban és a Marseille-ben is, 2013-ban igazolt az észak-amerikai Seattle Sounders csapatához. Ugyan a focista már pályája vége felé jár, klubszinten korábban mindössze két gólt szerzett. A harmadik aztán nagyot szólt.

Magyar idő szerint szerda hajnalban rendezték a CONCACAF-zóna Bajnokok Ligájának negyeddöntőjét, az amerikai együttes pedig egy 1-0-ra elveszített odavágó után várta a mexikói Tigres de la UANL elleni párharc második felvonását. Hernandez ugyan még a mexikóiaknak szerzett vezetést az első félidőben, azonban a második felvonásban az immár emberelőnyben játszó Seattle Yedlin révén egyenlített, majd a 60. percben jött Traoré és jó 30 méterről bődületesen nagy gólt ragasztott az ellenfél kapujába. Ez a találat akár még az élen is végezhet az év gólja szavazásokon.

A hajrában még Johnson is beköszönt, a Seattle így 3-1-re nyert és 3-2-es összesítéssel jutott be a sorozat elődöntőjébe. Korábban amerikai csapat még nem ejtett ki mexikóit a CONCACAF Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik