Sport

NFL: a Super Bowl-győztes a legyőzötthöz igazolt

Anquan Boldin  (Anquan Boldin )
Anquan Boldin  (Anquan Boldin )

Anquan Boldin, a Super Bowl-győztes Baltimore Ravens elkapója a nagydöntőben legyőzött San Francisco 49ers együttesében folytatja pályafutását.

Az amerikai futball, az NFL is mentes az érzelmektől, kizárólag az üzleti érdek dominál. Jó példa erre a Super Bowl-győztes Baltimore Ravens elkapója, Anquan Boldin esete, aki a fináléban jócskán kivette a részét a győzelemből.

A hat elkapásból 104 yard mellett egy hatpontos gólt (touchdown) is jegyző játékos eddig évi hatmillió dollárt vitt haza, amit klubja a kétharmadára szeretett volna csökkenteni. Ez egyrészt Boldinnak nem tetszett, másrészt a 49-esek már régóta kokettáltak vele, így a Ravens az idei amatőr játékosbörzén (draft) egy hatodik körös jogért cserébe megvált tőle. Az elkapó sem szomorkodott, mert nyilván új munkáltatójától megkapja a pénzét.

Hogy kinek volt jobb az üzlet? A Baltimor építkezni kezdett, inkább fiatalabb játékosok felé fordult, hiszen a 33 éves Boldinnak a sebessége megkopott már. A rutinja viszont még egy évig biztosan segítségére lehet a San Franciscónak. Erre mondják, az üzlet akkor jó, ha mindenki jól jár!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik