Sport

Janics Győrre szavazott

Győrben folytatja kajakos pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki a hétvégén tudatta a hazai szövetséggel (MKKSZ), hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben.

Farkas Dávid, a sportoló szóvivője kedden azt a tájékoztatást adta, hogy Douchev-Janics Natasa szóban megállapodott a Graboplast Győri Vízisport Egyesülettel az együttműködésről, a szerződés aláírására azonban csak április 10. körül kerül sor, miután a versenyző hazatér a portugáliai edzőtáborozásáról.

“Nagyon örülök neki, hogy ennyire patinás klubhoz szerződhetek, köszönöm mindenkinek, aki ebben támogatott – idézte Douchev-Janics Natasát az MKKSZ keddi hírlevele. – Sokat edzettem Győrben még gyerekként, és sok barátom van ott. Jelenleg napi 2-3, sőt időnként 4 edzéssel készülök a szezonra. Az elmúlt hetekben is végig az edzésekre koncentráltam, mindent megteszek, hogy jó formában legyek.”

“A megállapodás részleteiről nem szeretnék beszélni, de annyit elárulhatok, hogy Natasa ugyanolyan feltételek között készül majd nálunk, mint két másik olimpiai bajnokunk, Kammerer Zoltán és Zur-Fazekas Krisztina” – mondta Kadler Gusztáv, a győri egyesület szakosztály-vezetője, aki hozzátette: könnyen egyezségre jutottak és úgy gondolja – bár egyelőre csak szóban, de – korrekt megállapodást kötöttek.

“A terveink szerint 2016-ig, a riói olimpiáig szól majd a szerződés. A mi kérésünk többek között az volt, hogy Janicsnak életvitelszerűen Győrben kell tartózkodnia, azaz ide fog költözni és az év nagy részében itt fog edzeni” – fogalmazott Kadler, hangsúlyozva, hogy Borkai Zsolt, a város polgármestere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is támogatta Janics leigazolásával kapcsolatos döntésüket.

A kajakos a levélben – melyet hétfőn hozott nyilvánosságra az MKKSZ – bejelentette, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez (ICF) benyújtott versenyzésiengedély-kérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni. A szabályok szerint Janics csak két év kihagyás után indulhatott volna szerb színekben.

A versenyző őszi távozása előtt a Démász-Szeged színeiben kajakozott.

Az olimpiai bajnokok örülnek Janics maradásának

Őszinte örömmel értesültünk arról ,hogy Janics Natasa, a háromszoros olimpiai bajnok korábbi tervét  megváltoztatva a magyar olimpiai aranyérmes család tagjaként szeretné folytatni sikerekben oly gazdag pályafutását. Biztosak  vagyunk abban,hogy alapos felkészülés után a tőle megszokott lendülettel és akaraterővel újabb diadalokat arat, s a világversenyeken ismét felhangzanak majd a magyar himnusz akkordjai, egyéni diadalait hirdetve, a magyar olimpiai család  hagyományait  jóhírét,  öregbítve. Olimpiai szolidaritással, barátsággal kívánunk sok-sok sikert…

az Olimpiai bajnokok Klubja elnöksége nevében:

Nébald György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik