Sport

Férfi pinyósaink kiestek az élvonalból, a nők csoportgyőztesek

Zwickl Dániel (zwickl dániel, )
Zwickl Dániel (zwickl dániel, )

A magyar férfi válogatott 3-1-re kikapott kedden a házigazda görögöktől az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatának utolsó fordulójában, s mivel így csoportja utolsó helyén zárt, az októberi kontinensviadalon csak a második vonalban szerepelhet majd.

Az athéni találkozón az első mérkőzés nagyon szoros volt, ezen Jakab János 2-0-s vezetésről, több meccslabdát elpuskázva kapott ki, majd a folytatásban Zwickl Dániel nem bírt riválisával, így a hazaiak 2-0-ra elhúztak. A harmadik párban aztán a friss országos bajnok Pattantyús Ádám nagy küzdelemben győzött, s ezzel visszahozta a magyar reményeket, a negyedik meccsen azonban Zwickl ismét kikapott, így összesítésben is vereség lett a vége.

A magyar csapatnak győznie kellett volna ahhoz, hogy elkerülje az utolsó helyet a csoportban.

A zárófordulóban a magyar női válogatott is alulmaradt, mégpedig Lengyelországban (ez volt az első veresége a sorozatban), de ettől a kudarctól függetlenül megnyerte a csoportját.

A 2011-es kontinensviadal végeredménye alapján a selejtezőben a magyar férfiak és a nők egyformán a legmagasabb, úgynevezett bajnoki divízióban szerepeltek, ennek 12 csapatos mezőnyét két hatos csoportra osztották. A csoportokban minden együttes egyszer mérte össze tudását a riválisokkal.

Az első öt helyezett az első divízióban szerepelhet majd az októberi, schwechati Eb csapatversenyében, míg a hatodikak a második vonalba kényszerülnek.

Eredmények – asztalitenisz, Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló

férfiak, B csoport:

Görögország-Magyarország 3-1
Panagiotisz Gionisz-Jakab János 3-2 (-8, -7, 12, 5, 11)
Kallinikosz Kreanga-Zwickl Dániel 3-0 (5, 4, 12)
Konsztantinosz Papageorgiu-Pattantyús Ádám 2-3 (8, 5, -8, -9, -10)
Gionisz-Zwickl 3-0 (1, 9, 1)

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 9 pont, 2. Horvátország 8, 3.  Fehéroroszország 8, 4. Ausztria 7, 5. Görögország 7, 6. Magyarország 6

nők, A csoport:

Lengyelország-Magyarország 3-0
Natalia Partyka-Madarász Dóra 3-2 (-9, -7, 9, 10, 10)
Katarzyna Grzybowska-Pergel Szandra 3-2 (8, -10, -10, 6, 9)
Magdalena Szczerkowska-Ambrus Krisztina 3-1 (8, -5, 6, 0)

Itt még nincs pontos végeredmény, két mérkőzés még zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik