Sport

Büntetőkkel nyert az Olimpija

A SAPA Fehérvár AV 19 Ljubljanában játszott edzőmérkőzést, melynek a rendes játékidejében nem született döntés, de a büntetőpárbajt a vendéglátók nyerték.

A Volán számára idejekorán befejeződött EBEL-szezon végeztével nem állt meg az élet a Raktár utcában. A kék-fehérek edzésben maradtak, hiszen a keret többségére nagyon fontos világbajnoki szereplés vár áprilisban, Budapesten. Így a felkészülődés jegyében több edzőmérkőzést is beiktattak a programba. Ezek közül az elsőt hétfőn este játszotta a csapat, az osztrák ligát a fehérváriakhoz hasonlóan korán befejező Olimpija Ljubljana otthonában.

Zárt kapus találkozót rendeztek, mivel a szlovéniai szabályok értelmében a mérkőzést 14 nappal korábban be kellett volna jelenteni. Mivel ez nem történt meg, így a nézők kiszorultak a találkozóról. Sajnálhatják, mert jó iramú mérkőzést játszottak a felek. A döntetlent követően nem volt hosszabbítást, rögtön a büntető lövésekre került sor.

–  Az iram magas volt, de a keménység hiányzott a meccsből, barátságos jelleget öltött a mérkőzés. Sok jó dolgot láttunk vissza a Rich Chernomaz szövetségi kapitány által kért és tanított részletekből, Tim Kehler is ennek megfelelően irányította a munkát. Leginkább a csapat védekezése alakult át, biztatóan. A játékosok vevők voltak az új ötletekre és taktikára, többnyire jól is alkalmazták az új mozgásokat. Természetesen van még tennivaló ezen a téren is. Végig négy sorral játszottunk, ez alól az emberelőny és az emberhátrány sem volt kivétel – nyilatkozta Énekes Lajos edző.

Jegyzőkönyv:

Olimpija Ljubljana – SAPA Fehérvár AV 19 4-3 – szétlövéssel ((0:1, 1:1, 2:1, 1:0)

Ljubljana, Hala Tivoli
Vezette: Lesnjak, Hoffman, Zgonc (szlovénok)

Olimpija Ljubljana: Kuhn – Podlipnik, Thomas, D’Alvise, Music, DeVergilio – Groznik (1), Erman, Z. Pance 2, Verlic, Hebar – Stebih, Ograjensek 1, E. Pance, Ankerst 1 (1), Pesjak (1) – Leber, Hocevar (1), Rezek, Ropret (1). Vezetőedző: Bojan Zajc

SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs – Horváth A., Rusk, Sofron 1, Vas M. (1), Kovács Cs. 1 – Durco, Pratt, Banham, Bailey, Metcalfe – Orbán, Sille, Benk (1), Sikorcin 1, Mihály Á. (1) – Tokaji, Pozsgai, Novak, Nemes, Hajós. Vezetőedző: Jan Neliba,Tim Kehler

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik