Sport

Másodjára is győzött az Akadémia

Az ifjúsági jégkorong bajnoki döntő második mérkőzésén, a Tüskecsarnokban is nyerni tudott az Ifjabb Ocskay Gábor JA csapata a MAC ellen.

Akárcsak szombaton, vasárnap is kemény, férfias csatát hozott a bajnoki döntő. A Fehérvár a második emberelőnyét gólra váltotta a második harmad hajrájában Kocsis Ferenc átadásából Lengyel Levente. Majd még egy perc sem telt el, immár egyenlő létszámnál, Szabó Dániel is mattolta Arany Gergely kapust, itt szintén Kocsis volt az előkészítő. Így megnyugtató előny kovácsoltak a kék-fehérek.

Összesítésben 2:0-ra vezetnek a fehérváriak, a döntő küzdelmei három győzelemig tartanak, a következő összecsapáson egy esetleges győzelemmel az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lehet a bajnok. A találkozó 12.-én, kedden, 19.00-kor kezdődik, Székesfehérváron.

Jegyzőkönyv:

MAC Budapest – Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)
Budapest, Tüskecsarnok, 100 néző

Vezette: Haszonits, Kovács, Berger, Palla.
MAC: Arany – Lakatos, Herszényi, Nagy P., Jászai, Majoross, Egyed, Stipsicz, Inglis, Bödök, Terbócs, Herner, Szalai, Schmál, Szautner, Tóth R., Fekete, Garát, Németh Á., Papp D., Silló. Vezetőedző: Majoross Gergely.
Ocskay Gábor JA: Kornakker – Láday, Kocsis F. (2), Szász, Pál, Szaller, Balogh, Szabó P. K., Szakácsi, Prácser, Reisz, Vokla, Vincze P., Hamvai, Szabó D. 1, Erdély, Pados, Lengyel 1. Vezetőedző: Kercsó Árpád.

Kiállítások: 2 perc illetve 4 perc

Edzőszemmel:

– Tegnap nem voltam elégedett a fiúk játékával, ma azonban jól és látványosan jégkorongoztunk. A találkozó első felében a hazaiak számára több emberelőny is esélyt kínált, de ezt nem tudták érvényesíteni. Felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy ne vegyék fel az ellenfél olykor durva harcmodorát, ne szövegeljenek, hanem a játékra koncentráljanak. A második harminc percben kevesebb időt  kényszerültünk a büntetőpadon tölteni, teljes létszámban aztán felül is kerekedtünk. Összesítésben 2-0-ra vezetünk, de nem dőlhetünk hátra, hiszen a MAC biztosan nem adja fel. Nagy odafigyeléssel be kell húznunk a keddi meccset. – Kercsó Árpád az Ifjabb Ocskay Gábor JA vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik