Sport

WeiKai Chang nyerte meg a WPT Bay 101 Shooting Start

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

A World Poker Tour Bay 101 főversenyén az a WeiKai Chang tudott győzedelmeskedni, akit a legkevésbé tartottak esélyesnek, mégis ő kaparintotta meg az egymillió dolláros fődíjat.

A hatfős finálét rendezték a WPT Bay 101 Shooting Star főversenyén, mely WeiKai Chang győzelmével ért véget, holott őt tartották a legesélytelenebbnek. A hatalmas chipleader Paul Volpe csak a harmadik helyet tudta megszerezni – írja a Poker.hu.

A döntő asztallal folytatódott a San Joséban rendezett World Poker Tour Shooting Star elnevezésű, 7 500 dolláros Main Eventje. A játékosok által istenített versenyen nem jutott döntőbe kiemelt profi, akire vadászni lehetett volna, a 45 fős „bounty team” tagjai már mind elvéreztek.

A finálét Paul Volpe kezdhette az élről, aki két hete még a Los Angeles Poker Classicon döntőzhetett, és esélye nyílt arra, hogy az akkori második helyén egy pozíciót javíthasson.

Ez azonban hamar eldőlt, hogy nem fog sikerülni, ugyanis miután a hosszú hatfős játékot követően Joe Kuether kiesett, Volpe is meggyengült. Újra talpra állni már nem tudott, Chris Johnson és Erik Seidel távozása után ő következett, a harmadik helyen 435 ezer dollárt nyert.

A párbajt Joe Nguyen és WeiKai Chang játszhatták, utóbbi a finálé utolsó helyéről küzdötte magát az elsőre, a Heads Upban pedig mindössze hat parti alatt „lerendezte” ellenfelét.

Az utolsó leosztásban a T-7-5-9 turnön mentek allin, Chang 8-6 lapokkal sort jelentett, Nguyen T-2-vel top pár mutatott, aminek már nem volt esélye, így a hatos river már nem is számított.

Chang győzelmével egymillió dollárt nyert, plusz belépőt kapott a szezonvégi Bajnokok bajnoka versenyre is. Nguyen ördögi összeget markolhatott fel, 666 ezer dollárt tehetett zsebre második helyével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik